Sākums > Receptes > Deserti

Marakujas krēms tortēm un kūkām

2022. gada 17. marts
Foto: Janas kūkas
Pavasarīgam noskaņojumam Tavai kūkai noteikti piestāvēs saulainais marakujas krēms. Esmu iecienījusi aromātisko marakujas garšu un krēma pagatavošanai izmantoju veikalos nopērkamos saldētos marakujas biezeņus.
Krēmu izmanto kā pildījumu tortēm. Labi saderēs kombinācijā ar putukrējuma, krēmsiera krēmiem. Sader arī ar šokolādīgajām garšām.
Vēl variants - marakujas krēmu var pusi uz pusi sajaukt kopā ar gatavu krēmsiera krēmu un izmantot kā pildījumu savai pavasara kūkai.
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo nepieciešamo.
Foto: Janas kūkas
2. Olas sajauc, pievieno cukuru un izmaisa.
3. Masai pievieno marakujas biezeni, kukurūzas cieti.
Foto: Janas kūkas
4. Izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Foto: Janas kūkas
5. Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno mīkstu sviestu un katliņu liek uz nelielas uguns, masu nepārtraukti maisot. Kad masa uzmet pirmo burbuli, to karsē vēl 30 sekundes un tūlīt noņem no plīts. Sabiezējušai masai jābūt spīdīgai un vijīgai. Tiklīdz masa gatava, to no katliņa uzreiz pārliek citā traukā atdzesēties.
Foto: Janas kūkas
6. Ja ir kādas neizmaisījušās daļiņas, masu var izberzt caur sietiņu. Šajā gadījumā tā arī izdarīju, bet jau pēc masas atdzesēšanas.
Lai krēms atdziestot neapkalst, tam pārklāj pārtikas plēvi.
7. Lūk, tāds izskatās atdzisis un gatavs lietošanai marakujas krēms. Krēms nav domāts dekorēšanai, es krēmu izspiedu, lai nodemonstrētu tā struktūru. Man ļoti patīk gan tā struktūra, gan krāsa un, protams, aromātiskā garša.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu