Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Torte "Diena un nakts"

FOTO: Shutterstock.com

Alūksniešu iecienītā torte "Diena un nakts''.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvīti
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 2 ēd. k. mīksta sviesta
  • 130 g kviešu miltu
  • 100 g valriekstu kodolu
  • 2 tējk. dzeramās sodas
  • 1 ēd. k. nesaldināta kakao pulvera
  • 100 g rozīņu bez kauliņiem
  • Krēms starp kārtām
  • 200 g trekna skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • Krēms dekoram
  • 150-180 g sviesta
  • 4-5 ēd. k. iebiezinātais piens ar cukuru
  • 1 tējk. kakao
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo biskvītus. Olas saputo ar cukuru, pievieno iebiezināto pienu, sviestu. Labi samaisa, iesijā miltus un sodu. Samīca mīklu, sadala divās daļās.
  2. Vienai daļai mīklas pievieno sadrupinātus riekstus, otrai - kakao pulveri un rozīnes. Izcep divas biskvīta plāksnes iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī. Atdzesē, katru plāksni horizontāli sagriež divās daļās, iegūstot četras biskvīta ripas.
  3. Gatavo krēmu pildījumam, sakuļot krējumu ar cukuru. Gatavo krēmu virskārtai, saputojot sviestu ar iebiezināto pienu un iemaisot kakao.
  4. Biskvītus pārziež ar krēmu un kārto vienu virs otra, mainot krāsas. Tortes virskārtu un malas pārziež ar kakao krēmu. Tortes malas var dekorēt ar saberztiem biskvīta atgriezumiem.

    Labu apetīti!
    Biskvītus pārziež ar krēmu un kārto vienu virs otra, mainot...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas