Torte "Diena un nakts"

2022. gada 2. marts
Foto: Shutterstock.com
Alūksniešu iecienītā torte "Diena un nakts''.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo biskvītus. Olas saputo ar cukuru, pievieno iebiezināto pienu, sviestu. Labi samaisa, iesijā miltus un sodu. Samīca mīklu, sadala divās daļās.
2. Vienai daļai mīklas pievieno sadrupinātus riekstus, otrai - kakao pulveri un rozīnes. Izcep divas biskvīta plāksnes iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī. Atdzesē, katru plāksni horizontāli sagriež divās daļās, iegūstot četras biskvīta ripas.
3. Gatavo krēmu pildījumam, sakuļot krējumu ar cukuru. Gatavo krēmu virskārtai, saputojot sviestu ar iebiezināto pienu un iemaisot kakao.
4. Biskvītus pārziež ar krēmu un kārto vienu virs otra, mainot krāsas. Tortes virskārtu un malas pārziež ar kakao krēmu. Tortes malas var dekorēt ar saberztiem biskvīta atgriezumiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu