Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karijs ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku

Foto: Publicitātes
Skaties, kā dziedātājai Dionai Liepiņai veicās pagatavot veģetāro kariju ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Alpro".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo bulguru. Katliņā ber glāzi bulgura, pievieno divas gandrīz pilnas glāzes ūdens. Karsē bez vāka, līdz ūdens sāk viegli burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, nogriež liesmu un zem vāka uzbriedina 10-15 minūtes.
Foto: Publicitātes
2. Grilē papriku. Izņem tai sēklotni, katru papriku sagriež 4 daivās. Kad grils uzkarsis, liek dārzeņus uz grila, aizver grila vāku un grilē, līdz tie ir apdeguši melni. Apdegušo garoziņu nokasa ar nazi.
Foto: Publicitātes
3. Gatavo mērci. Grilēto papriku un pārējās mērces sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga mērce.
Foto: Publicitātes
4. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno kartupeļus un cep vēl 4-5 minūtes.
Foto: Publicitātes
5. Pārlej visu ar mērci, ber klāt turku zirņus un karsē 4-5 minūtes uz nelielas liesmas.
Foto: Publicitātes
6. Bļodiņās liek bulguru, pārlej ar kariju, dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu