Skaties, kā dziedātājai Dionai Liepiņai veicās pagatavot veģetāro kariju ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Alpro".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
Mērcei
2paprikas
1paciņa 1 paciņa “Alpro” auzu kulinārijas krēma
2ķiploka daiviņas
1gabaliņš (2 cm) ingvera
1tējk.brūnā cukura
1ēd. k.karija pulvera vai pastas
Sāls un piparipēc garšas
Karijam
400gkonservētu turku zirņu
1saldais kartupelis, nomizots un sagriezts kubiņos
1liels saldais sīpols, sagriezts kvadrātos
Pasniegšanai
1glāze/sbulgurs
Kinza vai citi zaļumi, sakapāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Gatavo bulguru. Katliņā ber glāzi bulgura, pievieno divas gandrīz pilnas glāzes ūdens. Karsē bez vāka, līdz ūdens sāk viegli burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, nogriež liesmu un zem vāka uzbriedina 10-15 minūtes.
FOTO: Publicitātes
Grilē papriku. Izņem tai sēklotni, katru papriku sagriež 4 daivās. Kad grils uzkarsis, liek dārzeņus uz grila, aizver grila vāku un grilē, līdz tie ir apdeguši melni. Apdegušo garoziņu nokasa ar nazi.
FOTO: Publicitātes
Gatavo mērci. Grilēto papriku un pārējās mērces sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga mērce.
FOTO: Publicitātes
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno kartupeļus un cep vēl 4-5 minūtes.
FOTO: Publicitātes
Pārlej visu ar mērci, ber klāt turku zirņus un karsē 4-5 minūtes uz nelielas liesmas.
FOTO: Publicitātes
Bļodiņās liek bulguru, pārlej ar kariju, dekorē ar zaļumiem.