Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Karijs ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku

Karijs ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku

FOTO: Publicitātes

Skaties, kā dziedātājai Dionai Liepiņai veicās pagatavot veģetāro kariju ar turku zirņiem, saldo kartupeli un grilētu papriku TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Alpro".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Mērcei
  • 2 paprikas
  • 1 paciņa 1 paciņa “Alpro” auzu kulinārijas krēma
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 gabaliņš (2 cm) ingvera
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • 1 ēd. k. karija pulvera vai pastas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Karijam
  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 1 saldais kartupelis, nomizots un sagriezts kubiņos
  • 1 liels saldais sīpols, sagriezts kvadrātos
  • Pasniegšanai
  • 1 glāze/s bulgurs
  • Kinza vai citi zaļumi, sakapāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Gatavo bulguru. Katliņā ber glāzi bulgura, pievieno divas gandrīz pilnas glāzes ūdens. Karsē bez vāka, līdz ūdens sāk viegli burbuļot. Tad uzliek katliņam vāku, nogriež liesmu un zem vāka uzbriedina 10-15 minūtes.
    Gatavo bulguru. Katliņā ber glāzi bulgura, pievieno divas ga...

    FOTO: Publicitātes

  2. Grilē papriku. Izņem tai sēklotni, katru papriku sagriež 4 daivās. Kad grils uzkarsis, liek dārzeņus uz grila, aizver grila vāku un grilē, līdz tie ir apdeguši melni. Apdegušo garoziņu nokasa ar nazi.
    Grilē papriku. Izņem tai sēklotni, katru papriku sagriež 4 d...

    FOTO: Publicitātes

  3. Gatavo mērci. Grilēto papriku un pārējās mērces sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga mērce.
    Gatavo mērci. Grilēto papriku un pārējās mērces sastāvdaļas...

    FOTO: Publicitātes

  4. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno kartupeļus un cep vēl 4-5 minūtes.
    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši ca...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pārlej visu ar mērci, ber klāt turku zirņus un karsē 4-5 minūtes uz nelielas liesmas.
    Pārlej visu ar mērci, ber klāt turku zirņus un karsē 4-5 min...

    FOTO: Publicitātes

  6. Bļodiņās liek bulguru, pārlej ar kariju, dekorē ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Bļodiņās liek bulguru, pārlej ar kariju, dekorē ar zaļumiem....

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas