Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Grauzdētu auzu pārslu krems ar saldētu zemeņu ķīseli

Foto: Publicitātes
Saldētavā meklē ogas un ķeries pie darbiņa!
Receptes un foto autors: Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
40 min
1. Sākumā apcep auzu pārslas. Tās es ņemu visparastākās, pilngraudu. Uzber visu paciņu uz pannas, pieliek piciņu sviesta, pārber pavisam nedaudz cukura. Medu šoreiz nē, jo pārāk ātri karamelizēsies un var apdegt. Patstāvīgi maisot apcepu brūnas. Liekam atdzist.
Foto: Publicitātes
2. Saldētas zemenes pārlej ar ūdeni un kad atlaidušās ar visu ūdeni, ko pārlej, liek vārīties, pieliekot cukuru. Iebiezina ar kartupeļu cieti.
3. Sakuļ putukrējumu, samaisa ar apceptajām auzu pārslām un pielej atdzisušo ķīseli ar ogām. Garšīgi.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes