Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Foto: Publicitātes
"Ir man ļoti iemīļots un, es pat teiktu, populārs manu jauko tievētāju vidū, biezpiena sacepums “Maigais”, mīļi saukts par “Maigoni”. Tad nu ar pilnu pārliecību varu teikt, ka “Maigonim” uzradies "brālis" - biezpiena sacepums ar ogām, bet ne pildījumā ieceptām, bet pārlietām želejā. Nu, vienkārši burvīgs gardums!" teic receptes autore - fitnesa trenere, sertificēta uztura konsultante un mājas lapas "Diētas ABC" autore Ineta Rijniece.

Sastāvdaļas paredzētas 20 cm diametra kūkas formai.

Uzturvērtība 100 g:
OB = 11,8 g
OH = 8,2 g
T = 2,4 g
Kcal = 108
Pagatavošana
60 min
1. Olas, pienu, biezpienu, saldinātāju, vaniļu liek traukā un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa kukurūzas cieti.
2. Masu lej formā (formu jāizvēlas tāda, no kuras pēc tam neiztecēs caur apakšupa virsu uzlietā ogu želeja) un liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu 30-35 minūtes. Izņem un turpat formā atdzesē.
3. Ogas liek katliņā un uzvāra kopā ar saldinātāju. Sablendē vai atstāj veselas, kā šajā gadījumā.
4. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krārsnī (20 sekundes). Neuzvāra!
5. Izšķīdināto želatīnu pievieno ogām un lej uz atdzisušā sacepuma, liek ledusskapī vismaz uz 4-5 stundām.

Foto: Publicitātes
6. Griež šķēlēs un bauda.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu