Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Fiksais vinegrets ar turku zirņiem

Foto: Publicitātes
Kāpēc šis ir fiksais vinegrets? Jo, kartupeļu vietā izmantojot konservētus turku zirņus, varēsi ieekonomēt laiku, iztiekot bez kartupeļu vārīšanas, mizošanas un smalcināšanas.

Skaties, kā TV šova "Lauku sēta" vadītājs Jānis Rāzna gatavoja vinegretu TVNET raidījumā "Gatavo ar stāstu".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Bonduelle".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
10 min
1. Gurķus un bietes sagriež kubiņos. Turku zirņiem un zaļajiem zirnīšiem nolej šķidrumu.

Foto: Publicitātes
2. Lai vinegrets priecētu aci arī ar dažādu krāsu saspēli, vispirms bļodā liek bietes, pārlej tās ar eļļu un samaisa, Eļļa veidos aizsargkārtiņu, neļaujot biešu sulai iekrāsot pārējos dārzeņus.

Foto: Publicitātes
3. Tikai tad pievieno pārējās sastāvdaļas: gurķus, turku zirņus, zaļos zirnīšus ar burkāniem, sāli, cukuru un sinepes. Visu apmaisa un ļauj vinegretam ievilkties.
Foto: Publicitātes
4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem.

Garšīgus svētkus!
Foto: Publicitātes