Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku kotletes ar brokoļu biezeni un pupiņu mērci

2021. gada 10. decembris
Foto: Publicitātes
Kotletes un karbonādes bērnībā lielākoties tikai celtas galdos tikai svētku reizēs komplektā ar kartupeļu biezputru un trekniem štovētiem kāpostiem. Šoreiz piedāvājam klasiku apspēlēt mūsdienīgā versijā – kartupeļus aizstāt ar brokoļiem, bet kotletītes sautēt pupiņu mērcē.

Skaties, kā kulinārijas blogeris Pipars gatavoja šo ēdienu TVNET raidījumā "Gatavo ar stāstu".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Bonduelle".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
30 min
1. Malto gaļu liek bļodā, uz smalkās rīves pierīvē klāt ķiplokus, pievieno sāli, piparus, timiānu un samīca visu viendabīgā masā. No masas veido nelielas bumbiņas, apcep zeltainas pannā uzkarsētā eļļā.
Foto: Publicitātes
2. Tad pārlej tās ar ~ 150 ml verdoša ūdens un zem vāka sautē 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus, cukuru, pupiņas tomātu mērcē un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Līdz pasniegšanai atstāj pannā zem vāka.
Foto: Publicitātes
3. Brokoļus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļot, karsē 2 minūtes, tad nokāš caurdurī, strauji atdzesē aukstā ūdenī. Nokāš, atstāj caurdurī, lai notek liekais ūdens.
Foto: Publicitātes
4. Brokoļus liek blenderī, pievieno sāli, piparus, nedaudz saldā krējuma un sablendē, bet ne pavisam viendabīgā masā, atstājot jūtamus brokoļu gabaliņus.
Foto: Publicitātes
5. Šķīvja vidū liek brokoļu biezeni, tam pa vidu – gaļas bumbiņas ar mērci. Dekorē ar svaigu baziliku un ķirštomātiem.

Priecīgus svētkus!
Foto: Publicitātes
Uz augšu