Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku kotletes ar brokoļu biezeni un pupiņu mērci

Svētku kotletes ar brokoļu biezeni un pupiņu mērci

FOTO: Publicitātes

Kotletes un karbonādes bērnībā lielākoties tikai celtas galdos tikai svētku reizēs komplektā ar kartupeļu biezputru un trekniem štovētiem kāpostiem. Šoreiz piedāvājam klasiku apspēlēt mūsdienīgā versijā – kartupeļus aizstāt ar brokoļiem, bet kotletītes sautēt pupiņu mērcē.

Skaties, kā kulinārijas blogeris Pipars gatavoja šo ēdienu TVNET raidījumā "Gatavo ar stāstu".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Bonduelle".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g maltās gaļas
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 tējk. cukura
  • 1/2 tējk. timiāna
  • Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 bundža "Bonduelle" baltās pupiņas tomātu mērcē
  • 1 paciņa saldēti brokoļi "Bonduelle"
  • 10 ķiršu tomāti
  • Baziliks dekoram
  • Saldais krējums (10%)
  • Olīveļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Malto gaļu liek bļodā, uz smalkās rīves pierīvē klāt ķiplokus, pievieno sāli, piparus, timiānu un samīca visu viendabīgā masā. No masas veido nelielas bumbiņas, apcep zeltainas pannā uzkarsētā eļļā.
    Malto gaļu liek bļodā, uz smalkās rīves pierīvē klāt ķiploku...

    FOTO: Publicitātes

  2. Tad pārlej tās ar ~ 150 ml verdoša ūdens un zem vāka sautē 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus, cukuru, pupiņas tomātu mērcē un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Līdz pasniegšanai atstāj pannā zem vāka.
    Tad pārlej tās ar ~ 150 ml verdoša ūdens un zem vāka sautē 1...

    FOTO: Publicitātes

  3. Brokoļus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļot, karsē 2 minūtes, tad nokāš caurdurī, strauji atdzesē aukstā ūdenī. Nokāš, atstāj caurdurī, lai notek liekais ūdens.
    Brokoļus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļot, ka...

    FOTO: Publicitātes

  4. Brokoļus liek blenderī, pievieno sāli, piparus, nedaudz saldā krējuma un sablendē, bet ne pavisam viendabīgā masā, atstājot jūtamus brokoļu gabaliņus.
    Brokoļus liek blenderī, pievieno sāli, piparus, nedaudz sald...

    FOTO: Publicitātes

  5. Šķīvja vidū liek brokoļu biezeni, tam pa vidu – gaļas bumbiņas ar mērci. Dekorē ar svaigu baziliku un ķirštomātiem.

    Priecīgus svētkus!
    Šķīvja vidū liek brokoļu biezeni, tam pa vidu – gaļas bumbiņ...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas