Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Biskvīta kūka "Sprogainis"

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
"Kūka, kuras recepte atrasta mammas studiju laiku kladē. Vēlams gatavot dienu iepriekš, jo visgaršīgākā tā ir 24-40 h pēc pagatavošanas.

Lieliski derēs tiem, kuriem nepadodas kūku dekorēšana. 😄 Ļoti sātīga, pietiks pat divām ballītēm," stāsta receptes un foto autore Diāna Cinīte.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 4 olas
  • 2 glāze/s cukura
  • 2 tējk. sodas
  • 400 g skābā krējuma
  • 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
  • 5-6 glāze/s miltu
  • 2 ēd. k. kakao
  • Krēmam:
  • 1-1.5 l skābā krējuma
  • 1 glāze/s cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • Glazūrai:
  • 50 g sviesta
  • 50 g piena
  • 50 g kakao
  • 50 g cukura
  • Papildus:
  • Žāvēti augļi
  • Rieksti
  • Rozīnes
  • Magones
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Samaisa kopā visas mīklas sastāvdaļas, izņemot kakao. Masai būtu jāveidojas apmēram skābā krējuma konsistencē.
    Samaisa kopā visas mīklas sastāvdaļas, izņemot kakao. Masai...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pusi mīklas liek cepamformā un cepeškrāsnī iekšā. Izcepas diezgan ātri. Uz 200 grādiem cepu 15-20 min.
    Pusi mīklas liek cepamformā un cepeškrāsnī iekšā. Izcepas di...

    FOTO: Publicitātes

  3. Otrai pusei piejauc klāt kakao pulveri un samaisa.
    Otrai pusei piejauc klāt kakao pulveri un samaisa.

    FOTO: Publicitātes

  4. Gaišā kārta izcepusies! Liek iekšā tumšo kārtu.
    Gaišā kārta izcepusies! Liek iekšā tumšo kārtu.

    FOTO: Publicitātes

  5. Kamēr otrā kārta cepas, sagatavo krēmu no skābā krējuma un cukura.
    Kamēr otrā kārta cepas, sagatavo krēmu no skābā krējuma un c...

    FOTO: Publicitātes

  6. Izcepusies tumšā kārta.
    Izcepusies tumšā kārta.

    FOTO: Publicitātes

  7. Tumšo kārtu sagriež kubiciņos, rombos vai kā nu sirds kāro.
    Tumšo kārtu sagriež kubiciņos, rombos vai kā nu sirds kāro.

    FOTO: Publicitātes

  8. Uz gaišās kārtas smērē virsū krējuma krēmu.
    Uz gaišās kārtas smērē virsū krējuma krēmu.

    FOTO: Publicitātes

  9. Pa virsu lipina kubiciņus, cik nu uz virsmas salien. Pa virsu bagātīga skāba krējuma krēma kārta (lai visu apsedz) un, ja ir vēlme, žāvētie augļi utt.
    Pa virsu lipina kubiciņus, cik nu uz virsmas salien. Pa virs...

    FOTO: Publicitātes

  10. Tā kā kubiciņu ir daudz, taisām trešo stāvu, pēc tam visu atkal apsedzot ar krēmu.

    Pēc tam gatavo glazūru, visas četras sastāvdaļas (es pievienoju arī kanēli) peldinot karstā ūdens peldē. Kad masa kļuvusi viendabīga, liek kūkai pa virsu. Dekorē ar žāvētiem augļiem, magonēm, riekstiem.

    Rezultāts sānskatā.
    Tā kā kubiciņu ir daudz, taisām trešo stāvu, pēc tam visu at...

    FOTO: Publicitātes

  11. Rezultāts no augšas. Tagad uz diennakti ledusskapī, lai ievilktos.

    Lai labi garšo!
    Rezultāts no augšas. Tagad uz diennakti ledusskapī, lai ievi...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bezalkoholiskais mohito

Bezalkoholiskais mohito

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas