Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biskvīta kūka "Sprogainis"

2021. gada 3. decembris
Foto: Publicitātes
"Kūka, kuras recepte atrasta mammas studiju laiku kladē. Vēlams gatavot dienu iepriekš, jo visgaršīgākā tā ir 24-40 h pēc pagatavošanas.

Lieliski derēs tiem, kuriem nepadodas kūku dekorēšana. 😄 Ļoti sātīga, pietiks pat divām ballītēm," stāsta receptes un foto autore Diāna Cinīte.
Pagatavošana
60 min
1. Samaisa kopā visas mīklas sastāvdaļas, izņemot kakao. Masai būtu jāveidojas apmēram skābā krējuma konsistencē.
Foto: Publicitātes
2. Pusi mīklas liek cepamformā un cepeškrāsnī iekšā. Izcepas diezgan ātri. Uz 200 grādiem cepu 15-20 min.
Foto: Publicitātes
3. Otrai pusei piejauc klāt kakao pulveri un samaisa.
Foto: Publicitātes
4. Gaišā kārta izcepusies! Liek iekšā tumšo kārtu.
Foto: Publicitātes
5. Kamēr otrā kārta cepas, sagatavo krēmu no skābā krējuma un cukura.
Foto: Publicitātes
6. Izcepusies tumšā kārta.
Foto: Publicitātes
7. Tumšo kārtu sagriež kubiciņos, rombos vai kā nu sirds kāro.
Foto: Publicitātes
8. Uz gaišās kārtas smērē virsū krējuma krēmu.
Foto: Publicitātes
9. Pa virsu lipina kubiciņus, cik nu uz virsmas salien. Pa virsu bagātīga skāba krējuma krēma kārta (lai visu apsedz) un, ja ir vēlme, žāvētie augļi utt.
Foto: Publicitātes
10. Tā kā kubiciņu ir daudz, taisām trešo stāvu, pēc tam visu atkal apsedzot ar krēmu.

Pēc tam gatavo glazūru, visas četras sastāvdaļas (es pievienoju arī kanēli) peldinot karstā ūdens peldē. Kad masa kļuvusi viendabīga, liek kūkai pa virsu. Dekorē ar žāvētiem augļiem, magonēm, riekstiem.

Rezultāts sānskatā.
Foto: Publicitātes
11. Rezultāts no augšas. Tagad uz diennakti ledusskapī, lai ievilktos.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu