Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas cauraudzis ar rīsu nūdelēm austrumu gaumē

2021. gada 30. novembris
Foto: Publicitātes
"Šoreiz būs mazliet ilgāk gatavojams, bet noteikti ļoti garšos tādiem, kas iecienījuši šāda veida ēdienus. Ja esat ar mieru veltīt stundu virtuvē, tad droši ķeraties klāt, tas būs tā vērts! Garšīgs, ass, sildošs un nemaz nav sarežģīti, " tā par recepti tās autor Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
100 min
1. Gaļu griežu palielos gabalos, gandrīz kā šašlikam. Liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.
Foto: Publicitātes
2. Kā viss sagriezts nav tik svarīgi, jo tas tikai buljons.
Foto: Publicitātes
3. Noputoju un salieku gandrīz visu garo sarakstu, izņemot burkānu, papriku,medu un nūdeles.
Foto: Publicitātes
4. Pielieku austrumu garšvielas un pieleju sāļumam sojas mērci, tik cik pēc garšas vajag. Buljons bija tik garšīgs, ka katrs nāca itkā pagaršot, bet beigās izskatījās, ka nebūs, ko liet šķīvī! Dabūju visiem aizliegt " garšošanu".
Foto: Receptes.lv
5. Gaļu vārīju nepilnu stundu. Tur jāskatās, lai nebūtu par mīkstu, jo beigās es apcepšu. kamēr gaļa vāras, izvāru nūdeles un strauji atdzesēju aukstā ūdeni.
6. Apcep uz pannas smalki kapātu ķiploku, ingveru, burkānu un papriku.
7. Nūdeles parasti arī pasniedz aukstas uz šķīvja, pārlejot ar karstu buljonu. Sajauc apceptos dārzeņus kopā ar nūdelēm un saliek jau pa porcijām.
8. Kad gaļa gatava, izzvejo visu un buljonu izkāšu. Atliek tikai apcept.
Foto: Publicitātes
9. Atkal ķiploks, ingvers tiek apcepts un pieleju pāris zupas kausiņus buljonu un pielieku medu. Noreducē, liek iekšā gaļu un skaisti apbrūnina.
Foto: Publicitātes
10. Gaļas gabaliņus liek pa virsu rīsu nūdelēm un pārlej ar karsto buljonu, kur vārījās gaļa. Protams, pārkaisa ar lociņiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu