Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Sāļā torte "Bagātīgā"

Foto: Receptes.lv
"Idejas sāļajām kūkām sasmēlos Zviedrijā, kur tās ir lielā cieņā. Variācijas ir dažādas un produktu daudzums atkarīgs no tā, cik lieku torti vēlies pagatavot," stāsta receptes autore Aija Kārkliņa.
Pagatavošana
40 min
1. Šai kūkai pamatam un starpkārtām izmantotas dažādas "Fazer" firmas kantainās maizes, kurām apgrieztas garoziņas.
2. Apakšā liek baltmaizi, uz kuras dāsnā slānī uzziesta vistu akniņu pastēte. Izvēloties pastēti, jāņem vērā, ka tā nedrīkst būt cieta un sausa. Lai pastēte būtu vieglāk uzziežama, to var uzsildīt līdz pirmajam burbulim, pievienojot saldo krējumu.
3. Tālāk liek sēklu maizīti. Uz tās siera kārtu - sarīvē uz rupjās rīves sieru un sajauc to ar majonēzi.
4. Tad liek tumšo kviešu maizīti, tai virsū žāvētu vistiņu, kas iepriekš ar majonēzi sablendēta viendabīgā masā. Ar šo smēriņu pārziež arī tores augšpusi un sānu malas. Var likt vēl kādu kārtu, pārziežot to ar olu smēriņu, ko gatavo, vārītas olas sablendējot ar majonēzi.
5. Dekorē pēc gaumes un ieskatiem, liek ledusskapī savilkties. Un tas arī viss!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu