Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis tomātu un spinātu mērcē ar saldo krējumu

Foto: Madara Stankeviča
Lasis, tomāti, spināti, saldais krējums - viss tik gards katrs atsevišķi, bet kad vēl kopā viena pannā - izcili. Ļoti vienkārša, ātri pagatavojama, bet neticam garda recepte. Saldo krējumu noteikti var aizvietot ari ar kokosriekstu pienu.
Pagatavošana
30 min
1. Laša filejas gabalus apcep sakarsētās taukvielās no visām pusēm, lai patīkami zeltains (necep līdz gatavībai). Noņem no pannas.
2. Pa to laiku sīpolu nomizo un sagriež gabaliņos, to pašu ar ķiploka daiviņām.
3. Kad lasis noņemts no pannas, turpat liek sīpolu, apcep strauji 2 minūtes, lai kļūst zeltains - uzmanās, lai nepiedeg. Pievieno sagriezto ķiploku. Uz nu jau mazākas liesmas cep vēl 2 minūtes.
4. Kamēr garšaugi uz pannas, pārgriež uz pusēm ķiršu tomātiņus un liek pannā. Visu kopā karsē, līdz tomāti sāk jukt ārā.
Papildina ar garšvielām - nepilnu cukura, sāli un pipariem pēc garšas. Iemaisa.
Foto: Madara Stankeviča
5. Pievieno spinātus un neilgu brīdi kopā ar tomātiem karsē.
Foto: Madara Stankeviča
6. Kas spināti zaudējuši sev ierasto formu, pielej saldo saldo krējumu, uzkarsē līdz pirmajiem burbuļiem, pievieno sieru, iemaisa.
Foto: Madara Stankeviča
7. Kad siers izkusis, pievieno laša filejas gabalus un visu kopā vēl dažas minūtes karsē.

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu