"Šajā rudenī atkal fanoju par to, cik daudz garšīgu lietu varam pagatavot no ķirbja. Šoreiz izmēģināju internetā noskatītu ķirbja saldējuma kokteili, un jāsaka, ka tādu es labprāt dzertu katrās brokastīs. Tik ņammīgs! Garšas kombinācija vienkārši spridzina mutē!" teic bloga Slowyogalife.com autore Kristīne Somere.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
2
porcijas
150gķirbju biezenis
500gvaniļas plombīrs
120gaugu piens (piemēram, mandeļu)
Vaniļas ekstrakts vai cukurspēc garšas
1šķipsna/skanēļa
1šķipsna/srīvēts muskatrieksts
1šķipsna/smalts ingvers
1šķipsna/smaltas krustnagliņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
5 min.
Lai pagatavotu ķirbju biezeni, cepšanai domātu ķirbi pārgriež uz pusēm, nemizo, izcep cepeškrāsnī, 180 C apmēram stundu, kamēr mīksts, tad ar karoti izņem mīkstumu ārā un sablendē virtuves kombainā.
Gatavo kokteili. Visas sastāvdaļas liek blenderi un sakuļ. Pa virsu vēl uzkaisa kanēli un izbauda.
Garšo fenomenāli labi! Neaizmirstiet garšvielas, jo tieši tās rada īsto garšu, un izvēlēties ķirbi, kas paredzēts cepšanai.