Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltu sālīto sēņu mērce

Foto: Publicitātes
"Laiks vilk ārā ziemas krājumus. Šogad tiku pie skaistām eglienēm. Sēnes kārtīgi novārīju un vienkārši pārkaisīju ar sāli. Tā teikt- ātrai lietošanai. Izdevās labas, nepārsālītas. Atliek tikai gatavot bērnības sēņu mērci, kā mamma gatavoja. Kas vēlas var piegriezt kūpinātu cauraudzīti. Tam visam vajag maz produktu un neaizņems daudz laika," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
30 min
1. Sēnes nomazgā, liek notecināties sietiņā. Sīpolu sagriež smalki kubiņos.
2. Gaļas mašīnā iestellē sietiņu ar pašiem lielākajiem caurumiem. Samaļ sēnes. Sanāks itkā būtu smalki sagrieztas. Mērcē būs tādi mazi, kraukšķīgi sēņu gabaliņi.
3. Sviestā apcep sīpolus, tālāk jau sēnes. Baigi lielo cepšanu nevajag, jo sēnes jau gatavas. Praktiski sanāk tāda uzkarsēšana.
4. Pielej krējumu, kādu vēlamies. Es liku pa biškam no abiem. Pārmaļ piparus, iemetu četrus smaržīgos piparus un vienu lauru lapu. Pāris minūtes pasautē un mērce gatava.

Klāt ļoti labi iederas cepeškrāsnī cepti kartupeļi( var ar visu mizu) un protams pašu marinētie gurķīši. Nu gardi bezgala!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu