Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tortiljas čebureks ar gaļu

2021. gada 19. oktobris
Īstens čebureks prasa pamatīgu iesaisti tieši mīklas gatavošanā. Bet, ja ļoti gribas un nav laika vai prasmju mīklas gatavošanai, var gatavot ātro versiju, Ticiet - garšo tiešām labi!
Pagatavošana
25 min
1. Sasmalcina nomizotu sīpolu. Var pievienot arī daiviņu ķiploka.
2. Garšaugus pievieno maltajai gaļai pēc izvēles (cūkgaļa, liellops vai jauktā masa), papildina ar garšvielām pēc patikas un kārtīgi visu samaisa.
3. Tortiljas plāksnes no abām pusēm viegli apziež ar ūdeni.
4. Uz vienas puses, atstājot brīvas maliņas, ne pārāk biezā kārtā liek pildījumu.
5. Sajauc karoti miltu ar nelielu daudzumu ūdeni, iegūstot "līmi".
6. Ar iegūto "līmi" apsmērē tortiljas maliņu un tad to aizloka ciet un rūpīgi salipina.
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
7. Cep sakarsētās taukvielās, katru pusi vidēji 3-4minūtes uz ne pārāk liela karstuma, lai tortilja nesadeg, bet gaļa iekšā paspēj izcepties.

Labu apetīti!
Foto: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Uz augšu