"Pirms pāris dienām uzrunāja Kristīnes Virtuves recepte par kāpostu tīteņiem. Sapratu, ka tuvākajā laikā kaut ko līdzīgu gatavoju, bet improvizējot, jo mēs ģimenē kā sportisti, cenšamies ēst pēc iespējas liesāk," tā receptes un foto autore Arnita Šķestere
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Tīteņiem:
Malta liellopa un cūkgaļa (50:50)
1paciņa vārītu rīsu
Burkāns
Sīpols
Kaltēti ķiploki
Maltās gaļas garšvielas
Mērcei:
Tomātu mērce
Ķiploks
Sīpols
Liels tomāts
Saldās paprikas pulveris
Sojas mērce
Lauru lapas
Smaržīgie pipari
Saldinātājs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
70 min.
Liek katlā ar uzvārītu ūdeni kāposta lapas, tur 5 minūtes.
FOTO: Publicitātes
Malto gaļu samīca ar garšvielām, sīpolu, burkānu, rīsiem.
FOTO: Publicitātes
Ņem laukā lapas, cieto vietu nedaudz paklapējot ar gaļas āmuriņu.
FOTO: Publicitātes
Sāk tīt iekšā maltās gaļas masu.
FOTO: Publicitātes
Pannā sacep ķiplokus, sīpolu, tomātu, uzliek vāku, pasutina 5 min., tad pielej ar ūdeni atšķaidītu tomātu mērci, pievieno garšvielas (sojas mērci, medu, lauru lapu, piparus), pasautē zem vāka.
FOTO: Publicitātes
Pa to laiku "pīlē"(nezinu citu nosaukumu) ievieto satītos tīteņus un tos, kuri palika bez lapām, jo lapu bija mazāk nekā gaļa.
FOTO: Publicitātes
Visu pārlej ar mērcīti no pannas un uz mazas uguns sautē aptuveni 45 min.
FOTO: Publicitātes
Ēdām kopā ar 12 % krējumu, kefīru un "ātrajiem gurķiem maisiņā" (kad gurķus maisiņā kopā ar sāli, dillēm, daudz ķiplokiem,mārrutkiem un nedaudz etiķi sakrata, notur, un tie stundas laikā ir gatavi).