Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pekinas jeb Ķīnas kāpostu tīteņi

Foto: Publicitātes
"Pirms pāris dienām uzrunāja Kristīnes Virtuves recepte par kāpostu tīteņiem. Sapratu, ka tuvākajā laikā kaut ko līdzīgu gatavoju, bet improvizējot, jo mēs ģimenē kā sportisti, cenšamies ēst pēc iespējas liesāk," tā receptes un foto autore Arnita Šķestere
Pagatavošana
70 min
1. Liek katlā ar uzvārītu ūdeni kāposta lapas, tur 5 minūtes.
Foto: Publicitātes
2. Malto gaļu samīca ar garšvielām, sīpolu, burkānu, rīsiem.
Foto: Publicitātes
3. Ņem laukā lapas, cieto vietu nedaudz paklapējot ar gaļas āmuriņu.
Foto: Publicitātes
4. Sāk tīt iekšā maltās gaļas masu.
Foto: Publicitātes
5. Pannā sacep ķiplokus, sīpolu, tomātu, uzliek vāku, pasutina 5 min., tad pielej ar ūdeni atšķaidītu tomātu mērci, pievieno garšvielas (sojas mērci, medu, lauru lapu, piparus), pasautē zem vāka.
Foto: Publicitātes
6. Pa to laiku "pīlē"(nezinu citu nosaukumu) ievieto satītos tīteņus un tos, kuri palika bez lapām, jo lapu bija mazāk nekā gaļa.
Foto: Publicitātes
7. Visu pārlej ar mērcīti no pannas un uz mazas uguns sautē aptuveni 45 min.
Foto: Publicitātes
8. Ēdām kopā ar 12 % krējumu, kefīru un "ātrajiem gurķiem maisiņā" (kad gurķus maisiņā kopā ar sāli, dillēm, daudz ķiplokiem,mārrutkiem un nedaudz etiķi sakrata, notur, un tie stundas laikā ir gatavi).

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu