Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pekinas jeb Ķīnas kāpostu tīteņi

FOTO: Publicitātes

"Pirms pāris dienām uzrunāja Kristīnes Virtuves recepte par kāpostu tīteņiem. Sapratu, ka tuvākajā laikā kaut ko līdzīgu gatavoju, bet improvizējot, jo mēs ģimenē kā sportisti, cenšamies ēst pēc iespējas liesāk," tā receptes un foto autore Arnita Šķestere
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Tīteņiem:
  • Malta liellopa un cūkgaļa (50:50)
  • 1 paciņa vārītu rīsu
  • Burkāns
  • Sīpols
  • Kaltēti ķiploki
  • Maltās gaļas garšvielas
  • Mērcei:
  • Tomātu mērce
  • Ķiploks
  • Sīpols
  • Liels tomāts
  • Saldās paprikas pulveris
  • Sojas mērce
  • Lauru lapas
  • Smaržīgie pipari
  • Saldinātājs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Liek katlā ar uzvārītu ūdeni kāposta lapas, tur 5 minūtes.
    Liek katlā ar uzvārītu ūdeni kāposta lapas, tur 5 minūtes.

    FOTO: Publicitātes

  2. Malto gaļu samīca ar garšvielām, sīpolu, burkānu, rīsiem.
    Malto gaļu samīca ar garšvielām, sīpolu, burkānu, rīsiem.

    FOTO: Publicitātes

  3. Ņem laukā lapas, cieto vietu nedaudz paklapējot ar gaļas āmuriņu.
    Ņem laukā lapas, cieto vietu nedaudz paklapējot ar gaļas āmu...

    FOTO: Publicitātes

  4. Sāk tīt iekšā maltās gaļas masu.
    Sāk tīt iekšā maltās gaļas masu.

    FOTO: Publicitātes

  5. Pannā sacep ķiplokus, sīpolu, tomātu, uzliek vāku, pasutina 5 min., tad pielej ar ūdeni atšķaidītu tomātu mērci, pievieno garšvielas (sojas mērci, medu, lauru lapu, piparus), pasautē zem vāka.
    Pannā sacep ķiplokus, sīpolu, tomātu, uzliek vāku, pasutina...

    FOTO: Publicitātes

  6. Pa to laiku "pīlē"(nezinu citu nosaukumu) ievieto satītos tīteņus un tos, kuri palika bez lapām, jo lapu bija mazāk nekā gaļa.
    Pa to laiku "pīlē"(nezinu citu nosaukumu) ievieto satītos  t...

    FOTO: Publicitātes

  7. Visu pārlej ar mērcīti no pannas un uz mazas uguns sautē aptuveni 45 min.
    Visu pārlej ar mērcīti no pannas un uz mazas uguns sautē apt...

    FOTO: Publicitātes

  8. Ēdām kopā ar 12 % krējumu, kefīru un "ātrajiem gurķiem maisiņā" (kad gurķus maisiņā kopā ar sāli, dillēm, daudz ķiplokiem,mārrutkiem un nedaudz etiķi sakrata, notur, un tie stundas laikā ir gatavi).

    Labu apetīti!
    Ēdām kopā ar 12 % krējumu, kefīru un "ātrajiem gurķiem maisi...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas