Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mājas vienkāršā medus kūka

2021. gada 22. septembris
Foto: Shutterstock.com
Medus kūka ir gardums, kuram grūti turēties pretī. Izteiksmīgs biskvīts ar labu medus garšu un skābā krējuma krēms, kas padara kūku patīkami mitru un ļoti baudāmu.
Pagatavošana
300 min
1. Gatavošanu sāk ar mīklu. Nelielā katliņā liek medu un cukuru. Visu karsē ūdens peldē.

Uzmanīgi, jo ūdens no apakšējā trauka nedrīkst nonākt mīklā!
2. Kad cukurs izšķīdis, katliņā liek sviestu.
3. Kad sviests izkusis, pievieno sodu, samaisa.
4. Tūdaļ lej klāt arī sakultas olas, nepārtraukti maisot.
5. Visu masu ūdens peldē karsē dažas minūtes. Tā kļūs gaišāka un palielināsies apjomā aptuveni divas reizes.
6. Tad ņem katliņu āra no ūdens peldes un pakāpeniski iemaisa miltus.
7. Medus kūkas mīklas receptes atšķiras. Šī pēc konsistences būs šķidrāka - kas līdzīgs biezam skābajam krējumam - to būs viegli izklāt uz cepamā papīra.
8. Gatavo mīklu izklāj uz ar augu eļļu ieziesta cepamā papīra. Liek sakarsētā krāsnī 200 grādos uz aptuveni uz 15 minūtēm. No šī mīklas daudzuma izdodas izcep divas biskvīta pannas izmērā 30x30 cm.
9. Pa to laiku gatavo krēmu: ar miksera palīdzību sakuļ cukuru ar skābo krējumu. To dara tik ilgi, līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
10. Pa to laiku biskvīti būs izcepti un jau atdzesēti. Un laiks formēt torti - katru biskvītu griež uz pusēm, apgriežot arī maliņas, lai tas taisnas (atgriezumus atstāj dekorēšanai).
11. Liek biskvīta kārtu - ziež krēmu un tā atkārto, līdz visas kārtas izlietotas.
12. Tad noziež visu kūku ar krēma atlikumu un nobārsta ar sasmalcinātām biskvīta maliņām, kuras iepriekš nolika maliņā.
13. Liek ledusskapī uz vismaz dažām stundām, lai visas kārtas kārtīgi sasūcas ar krēmu.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu