-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Kreftīgie biešu salāti ar ķiplokiem un papriku bez pasterizēšanas
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Kreftīgos biešu salātus var pagatavot bez pasterizēšanas, turklāt tie lieliski glabājas istabas temperatūrā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 kg bietes
-
500 g tomāti
-
500 g paprikas
-
500 g sīpoli
-
4 lielas ķiploka galvas
-
1 bunte zaļumu (pētersīļi, kinza vai dilles pēc garšas)
-
1 glāze/s eļļas
-
1 glāze/s ābolu etiķa
-
2 ēd. k. sāls
-
3 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Bietes nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni. Sīpolus nomizo. Ķiplokus nomizo. Zaļumus sakapā.
-
Bietes liek katlā. Tomātus, papriku un sīpolus sablendē, lej katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
-
Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Nogriež liesmu un iemaisa etiķi.
-
Karstus lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, satin segās un atdzesē. Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs