Sākums > Receptes > Konservējumi

Kreftīgie biešu salāti ar ķiplokiem un papriku bez pasterizēšanas

2021. gada 25. augusts
Foto: Receptes.lv
Kreftīgos biešu salātus var pagatavot bez pasterizēšanas, turklāt tie lieliski glabājas istabas temperatūrā.
Pagatavošana
60 min
1. Bietes nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni. Sīpolus nomizo. Ķiplokus nomizo. Zaļumus sakapā.
2. Bietes liek katlā. Tomātus, papriku un sīpolus sablendē, lej katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
3. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Nogriež liesmu un iemaisa etiķi.
4. Karstus lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, satin segās un atdzesē. Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu