Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kreftīgie biešu salāti ar ķiplokiem un papriku bez pasterizēšanas

Kreftīgie biešu salāti ar ķiplokiem un papriku bez pasterizēšanas

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kreftīgos biešu salātus var pagatavot bez pasterizēšanas, turklāt tie lieliski glabājas istabas temperatūrā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 kg bietes
  • 500 g tomāti
  • 500 g paprikas
  • 500 g sīpoli
  • 4 lielas ķiploka galvas
  • 1 bunte zaļumu (pētersīļi, kinza vai dilles pēc garšas)
  • 1 glāze/s eļļas
  • 1 glāze/s ābolu etiķa
  • 2 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Bietes nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Tomātus sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni. Sīpolus nomizo. Ķiplokus nomizo. Zaļumus sakapā.
  2. Bietes liek katlā. Tomātus, papriku un sīpolus sablendē, lej katlā, pievieno eļļu, sāli, cukuru un vāra 30 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
  3. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sakapātus pētersīļus un ķiplokus. Nogriež liesmu un iemaisa etiķi.
  4. Karstus lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju, satin segās un atdzesē. Salātus var uzglabāt istabas temperatūrā.

    Labu apetīti!
    Karstus lej tīrās burkās, aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas