Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bukstiņputra

Foto: Shutterstock.com
Biezputru, kas vārīta ūdeni no miežu putraimiem vai grūbām un kartupeļiem, klāt
liekot cepinātus taukus, senči dēvēja par "bukstiņa" putru.
Pagatavošana
50 min
1. Cauraudzīti sasmalcina, liek katliņā un izcepina, līdz iztecējuši visi tauki.
2. Gaļu izņem, taukos liekm nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, virsū uzber vairākos ūdeņos nomazgātus putraimus vai grūbas.
3. Pārlej ar ūdeni, aizvāko un uz lēnas uguns vāra (nemaisot), līdz putraimi mīksti.
4. Pasniedz ar taukšķēto gaļu. Ja vēlas treknāku aizdaru, pannā apcep pāris sīpolus un iebiezina ar skābo krējumu.

Veseli ēduši!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu