Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Bukstiņputra

FOTO: Shutterstock.com

Kolekcijas: Fotoreceptes
Biezputru, kas vārīta ūdeni no miežu putraimiem vai grūbām un kartupeļiem, klāt
liekot cepinātus taukus, senči dēvēja par "bukstiņa" putru.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s miežu putraimi vai grūbas
  • 0.5 kg kartupeļi
  • 1.5 l ūdens
  • Sāls pēc garšas
  • 200 g cauraudzītis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Cauraudzīti sasmalcina, liek katliņā un izcepina, līdz iztecējuši visi tauki.
  2. Gaļu izņem, taukos liekm nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, virsū uzber vairākos ūdeņos nomazgātus putraimus vai grūbas.
  3. Pārlej ar ūdeni, aizvāko un uz lēnas uguns vāra (nemaisot), līdz putraimi mīksti.



  4. Pasniedz ar taukšķēto gaļu. Ja vēlas treknāku aizdaru, pannā apcep pāris sīpolus un iebiezina ar skābo krējumu.

    Veseli ēduši!
    Pasniedz ar taukšķēto gaļu. Ja vēlas treknāku aizdaru, pannā...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas