Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bagātīgais kartupeļu sacepums ar dārzeņiem un vistu

2021. gada 13. augusts
Foto: Receptes.lv
Viens kārtīgs, sātīgs sacepums, kurš sevī ietver virkni brīnišķīgu dārzeņu. Gatavot veģetāro versiju vai pievienot gaļu - tas paliek katra paša ziņā.
Receptes un foto autors: Spoki.lv lietotājs MILLERS
Pagatavošana
65 min
1. Sagriež sīpolu un nomizo cukini. Var izmantot kabaci. Cukini, virpinot uz riņķi, ar mizojamo nazīti sagriež garās plānās loksnēs. Uzber mazliet sāli, samaisa, atstāj mierā, lai atsulojas.
2. Tikmēr uzliek vārīties jaunos kartupeļus ar mizu (var bez mizas, bet ar mizu garšīgi), sacep sīpolus un piespiež klāt ķiploku. Apcepu arī papriku. Apcep arī no sulas izžmiegtas cukini loksnes.
3. Apcep svaigi kā novārītos kartupeļus.
4. Tomātiem likvidē mizu (blanšējot) tas ir - iegremdēt verdošā ūdenī.
5. Sastrādātais rezultāts.
Foto: Receptes.lv
6. Sagriež tomātus un zaļumus. Sajauc visas sastāvdaļas kopā, izņemot kartupeļus. Pievieno masai nedaudz, krējuma, nedaudz majonēzes, olu, sauju rīvmaizes, ēdamkaroti miltus, lai tas pasākums nav tik šķidrs. Visu samaisa.
Foto: Receptes.lv
7. Kartupeļus izvieto cepamtraukā.
Foto: Receptes.lv
8. Pa virsu izlīdzina sajaukto gardo dārzeņu masu.
Foto: Receptes.lv
9. Būs labais, ka es jums saku!
Foto: Receptes.lv
10. Var taisīt veģetāro variantu, bet tā kā man ledusskapī gaidīja jau sacepta vistas fileja ar taco garšvielām, tad es to arī pieliku klāt (iesaku Jums arī tomēr kādu gaļu pievienot).
Foto: Receptes.lv
11. Cep kādas 40 minūtes 180 grādos, pirms cepšanas beigām uzbēru mazliet rīveto sieru un ieliku, lai apbrūnē virsiņa.

Tas arī viss! Lai labi garšo!
Uz augšu