Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaileņu ravioli ar sezonas dārzeņiem buljonā

2021. gada 6. augusts
Foto: Publicitātes
Gaileņu sezonā pagatavo restorāna cienīgu maltīti arī mājās.
Recepti piedāvā restorāna "JOHN" šefpavārs Kristaps Sīlis.
Pagatavošana
200 min
1. Gatavo sēņu sautējumu: sēnes sagriež smalkos kubiņos. Katlā sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus līdz zeltaini brūni. Pievieno sēnes un sautē līdz mīkstas, pievieno šeriju, creme fraische un zaļumus. Sautē aptuveni 5 minūtes un noņem no uguns, pievieno garšvielas un atdzesē.
2. Gatavo ravioli mīklu: bļodā ieliek ola un samīca ar izsijātiem miltiem. Pievieno ūdeni, eļļu un sāli, un mīca līdz mīkla ir gluda, spīdīga un elastīga. Mīklu atpūtina 30 minūtes ledusskapī.
3. Pēc tam izrullē 1 mm biezumā un virsū kārto gaileņu sautējumu. Apkārt nosmērē ar olas dzeltenumu. Otru mīklas pusi pārloka pāri un izspiež ar formiņu ravioli. Tos var saldēt vai uzglabāt ledusskapī 24 stundas.
4. Gatavo buljonu: dārzeņus nomizo un sagriež lielos gabalos. Liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno garšvielas un strauji uzvāra. Tad samazina karstumu un lēni vāra 3 stundas. Buljonu nokāš un atdzesē.
5. Pasniegšanai: izvēlētos dārzeņus nomizo un noblanšē, lai tie ir mīksti. Ravioli vāra 2 minūtes sālsūdenī. Šķīvī kārto ravioli un dārzeņus.
Foto: Publicitātes
6. Pārlej ar karstu buljonu.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu