Zeltainās kartupeļu un kabaču pankūciņas pasniedz ar krējumu, biezpienu, salātiem vai speķa un sīpolu mērci. Turklāt pankūkās var sacept ne tikai "veselu" kabaci, bet arī izmantot atgriezumus, kas palikuši pāri pēc kabaču pildīšanas.
Foto un recepte: Vineta Vīksna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kabacis
5kartupeļi
3olas
3ēd. k.miltu
Sālspēc garšas
1tējk.cukura
1sīpols vai sīpolu granulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Sarīvē kartupeļus un iepriekš nomizotu kabaci, lieko sulu nospiež. (kartupeļus un kabačus ņem attiecība 1:1 vai 2:1).
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Pieliek olas, miltus, sāli, cukuru (lai cepot pankūkām veidotos skaisti zeltaina garoziņa) un smalki sakapātu sīpolu. Visu samaisa.
Ar ēdamkaroti liek masu pannā iepriekš uzkarsētā eļļā, veido pankūciņas un apcep no abām pusēm zeltainas uz vidēji lielas uguns.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Ēd ar krējumu, biezpienu, salātiem vai speķa un sīpolu mērci.