Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Zupas "Soļanka" sagatave ziemai bez pasterizēšanas

Zupas "Soļanka" sagatave ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Lieliska bāze soļankai un ne tikai, jo gardi arī mērcēs un aukstā veidā kā piedeva.
Receptes un foto autore: Vineta Grudule
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg sīpolu
  • 1.5 kg burkānu
  • 1 kg kabacis
  • 0.5 kg paprikas
  • 3 l blendētu tomātu
  • 1 čili
  • 300 g melno olīvu
  • 300 g zaļās olīvas
  • 300 ml olīveļļas
  • 5 ēd. k. sāls
  • 5 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. etiķa esence
  • 1 ķiploks
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolus sagriež, burkānus uz rupjās rīves sarīvē, kabaci sarīvē (izmanto cieto daļu), salmiņos sagriež papriku. Ķiploku sasmacina.
  2. Olīvas sagriež četrās daļās.
    Olīvas sagriež četrās daļās.

    FOTO: Publicitātes

  3. Katlā lej eļļu (olīveļļu var aizstāt ar augu eļļu) un cep sīpolus līdz tie uzsūc eļļu. Tad pievieno burkānus, papriku un sautē līdz tie uzsūc eļļu. Tad pievieno rīvētu kabaci un sautē līdz tie uzsūc eļļu.
    Katlā lej eļļu (olīveļļu var aizstāt ar augu eļļu) un cep sī...

    FOTO: Publicitātes

  4. Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas
    Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas

    FOTO: Publicitātes

  5. Sautē līdz gatavībai.
    Sautē līdz gatavībai.

    FOTO: Publicitātes

  6. Karstu pilda burciņās.
    Karstu pilda burciņās.

    FOTO: Shutterstock.com

  7. Aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Aizvāko.

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja, burkānu, zaļo zirnīšu un kukurūzas sautējums ar cūkgaļu

Ķirbja, burkānu, zaļo zirnīšu un kukurūzas sautējums ar cūkgaļu

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas