Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Baznīckunga cepumi no Latgales godu saimniecēm

Baznīckunga cepumi no Latgales godu saimniecēm

FOTO: Publicitātes

"Baznīckunga cepumi" ir Latgales godu klasika - bez tiem svētku galds nav iedomājams.
Foto un receptes pieraksts: Elīna Kursīte.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g margarīns
  • 500 g skābā krējuma
  • 1 kg miltu
  • Olas dzeltenums pārziešanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Pildījumam
  • Ievārījums, izmērcētas rozīnes vai saldā biezpiena masa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Margarīnu izkausē, pieliek krējumu un miltus, visu samīca, un ieliek uz vienu stundu ledusskapī.
  2. Pēc tam izrullē mīklu, sagriež trīsstūrīšos, iekšā ieliek kādu rozīni, biezpienu, vai citu sev tīkamu saldumu un sarullē cepumiņus.
  3. Liek uz plāts, pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un cep iepriekš līdz 180-200 grādiem uzkarsētā krāsnī, līdz cepumiņi ir zeltaini.
  4. Izņem no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru. Un tad var droši aicināt kaut pašu baznīckungu ciemos!
    Izņem no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru. Un tad var droši a...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas