Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Baznīckunga cepumi no Latgales godu saimniecēm

Foto: Publicitātes
"Baznīckunga cepumi" ir Latgales godu klasika - bez tiem svētku galds nav iedomājams.
Foto un receptes pieraksts: Elīna Kursīte.
Pagatavošana
50 min
1. Margarīnu izkausē, pieliek krējumu un miltus, visu samīca, un ieliek uz vienu stundu ledusskapī.
2. Pēc tam izrullē mīklu, sagriež trīsstūrīšos, iekšā ieliek kādu rozīni, biezpienu, vai citu sev tīkamu saldumu un sarullē cepumiņus.
3. Liek uz plāts, pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un cep iepriekš līdz 180-200 grādiem uzkarsētā krāsnī, līdz cepumiņi ir zeltaini.
4. Izņem no krāsns, pārkaisa ar pūdercukuru. Un tad var droši aicināt kaut pašu baznīckungu ciemos!
Foto: Publicitātes