Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi "Slinkie" sviestmaižu gurķi ziemai bez pasterizēšanas

"Slinkie" sviestmaižu gurķi ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Publicitātes

Izcili vienkāršss veids, kā garšīgi ieburkot gurķus bez liekām klapatām. Ziemā pikantās šķēlītes varēsi ķeksēt no burkas un ērti izmantot sviestmaižu, burgeru, vrapu vai kebabu pildījumam. Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka Evija Runce.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 600 g sīpolu
  • 4 ēd. k. sāls
  • 600 ml baltvīna vai ābolu etiķis
  • 4 tējk. kurkumas
  • 400 g cukura
  • 8 krustnagliņas
  • 2 ēd. k. koriandra sēklas
  • 3 ēd. k. sinepju sēklas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Tāpat arī sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.
  2. Gurķus kopā ar sīpoliem liek bļodā un apber ar sāli, apmaisa un vismaz uz pāris stundām liek nostāvēties, lai izdalās sula. Tad sulu notecina, sīpolus un gurķus noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz notecina.
  3. Katlā lej etiķi, ieber sinepju sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
  4. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno vēl sāli pēc garšas.
  5. Karstus liek sterilās burkās un aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.

    Lai labi garšo!
    Karstus liek sterilās burkās un aizvāko. Atdzesē un uzglabā...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas