1. Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Tāpat arī sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.
2. Gurķus kopā ar sīpoliem liek bļodā un apber ar sāli, apmaisa un vismaz uz pāris stundām liek nostāvēties, lai izdalās sula. Tad sulu notecina, sīpolus un gurķus noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz notecina.
3. Katlā lej etiķi, ieber sinepju sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
4. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno vēl sāli pēc garšas.
5. Karstus liek sterilās burkās un aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.
Lai labi garšo!

Foto: Publicitātes