Izcili vienkāršss veids, kā garšīgi ieburkot gurķus bez liekām klapatām. Ziemā pikantās šķēlītes varēsi ķeksēt no burkas un ērti izmantot sviestmaižu, burgeru, vrapu vai kebabu pildījumam. Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka Evija Runce.
Pagatavošana
60 min
1. Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Tāpat arī sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.
2. Gurķus kopā ar sīpoliem liek bļodā un apber ar sāli, apmaisa un vismaz uz pāris stundām liek nostāvēties, lai izdalās sula. Tad sulu notecina, sīpolus un gurķus noskalo ar aukstu ūdeni un vēlreiz notecina.
3. Katlā lej etiķi, ieber sinepju sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
4. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno vēl sāli pēc garšas.
5. Karstus liek sterilās burkās un aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.