Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Figūrai draudzīgie ātrie čebureki

Figūrai draudzīgie ātrie čebureki

FOTO: Publicitātes

Čebureki garšo daudziem, bet mieloties ar tiem biežāk attur laikietilpīgais gatavošanas process un iespaidīgais kaloriju skaits. Radoši prāti beidzot ir izdomājuši veidu, kā čeburekus pagatavot zibenīgi ātri, bez kaitējuma figūrai, turklāt nezaudējot izcilās garšas īpašības. Foto: Linda Ēna.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 6 tortiljas plāksnes
  • 500 g maltās gaļas
  • Kinza, sakapāta pēc garšas
  • 2 sīpoli, sarīvēti uz rupjās rīves
  • Sāls pēc garšas
  • Malti pipari pēc garšas
  • 1 olas dzeltenums (pārziešanai)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagatavo pildījumu, samaisot malto gaļu ar pārējām sastāvdaļām
  2. 1.5 - 2 ēdamkarotes pildījuma liek uz puses no tortiljas plāksnes, atstājot brīvu maliņu. No pildījuma brīvo maliņu pārziež ar olas dzeltenumu, pārloka pāri otru tortiljas pusi un sastiprina maliņas kopā, tās stingri saspiežot ar dakšu.
  3. Tie, kas nebēdā par vidukļa apkārtmēru, var cept čeburekus "pa klasiskai mode" - taukvāres katlā vai pannā uzkarsētā eļļā, apgrozot no abām pusēm, līdz čebureki ir zeltaini.
  4. Savukārt, ja ir vēlme izvairīties no liekām kalorijām, sarindo čeburekus uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Pārziež tos ar olas dzeltenumu un liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.
  5. Zeltainos čeburekus izņem no krāsns un ēd nost!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemes strogonovs

Kurzemes strogonovs

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas