Sālīta palija

2021. gada 7. jūlijs
Foto: Publicitātes
Restorāns iesoļo tavā virtuvē.
Ekskulzīvi - šefpavāra Kristapa Sīļa recepte, kuru iespējams ne vien pagatavot tagad pašam, bet arī nobaudīt restorānā "JOHN".
Pagatavošana
999 min
1. Zivs marinādei visu sajauc kopā un zivs filejas iesmērē no abām pusē. Liek uz plāts, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 48 stundām.

Zivi noskalo aukstā ūdenī, nosusina, sagriež šķēlēs.
2. Dilles (bez kātiem) noblanšē 60 sekundes. Tad blendē ar eļļu 5 minūtes maksimālajā ātrumā.

Eļļu izkāš caur marli un atdzesē.
3. Gatavo diļļu majonēzi. Olu dzeltenumā lēnām iekuļ eļļu. Kad emulsija gatava, pievieno garšvielas.
4. Gatavo rabarberu gēlu. Uzvāra cukuru ar ūdeni, pievieno agaru un vāra uz lēnas uguns 2 minūtes. Pievieno rabarberu sulu un atdzesē. Želeju sablendē un izspiež caur sietu.
5. Gurķiem: dārzeni sagriež plānās šķēlēs un iemarinē ar eļļu un sāli. Liek ledusskapī uz nakti.
6. Marinē rabarberu: uzvāra marinādi. Sagriež nomizotus rabarberus kubiņos un pārlej tiem karstu marinādi. Atdzesē un liek ledusskapī uz nakti.

7. Gatavo kinojas čipsus: uzvāra ūdeni ar sāli un pievieno kinoju Vāra līdz kinoja mīksta, tad nokāš. Kinoju sablendē un izsmērē plānā kārtā uz silikona vai pergamenta papīra. Atstāj uz galda uz 24 stundām izkalst.

Tad kinoju cep eļļā 200 grādos 10 sekundes. Nosusina uz salvetes un pārber ar sāli.
8. Kārto porciju.
Foto: Publicitātes
9. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu