Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sālīta palija

FOTO: Publicitātes

Restorāns iesoļo tavā virtuvē.
Ekskulzīvi - šefpavāra Kristapa Sīļa recepte, kuru iespējams ne vien pagatavot tagad pašam, bet arī nobaudīt restorānā "JOHN".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Palijai:
  • 500 g palijas fileja
  • 1 g piparu graudi
  • 75 g cukura
  • 75 g maldonas sāls
  • 3 g sinepju sēklas
  • 10 g apelsīna mizas
  • 5 g citrona mizu
  • 10 g diļļu
  • Diļļu eļļai:
  • 200 g diļļu
  • 250 g rapšu eļļa
  • Diļļu majonēzei:
  • 1 olu dzeltenums
  • 100 g diļļu eļļas
  • Sinepes
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • Citrona sula
  • Citrona miza
  • Rabarberu gēlam:
  • 200 g rabarberu sula
  • 150 g cukura
  • 100 g ūdens
  • 6 g agara
  • Sālītam gurķim:
  • 200 g mazo gurķu
  • 50 g diļļu eļļas
  • 10 g maldons sāls
  • Marinētam rabarberam:
  • 200 g rabarberu
  • 200 g ūdens
  • 100 g ābolu etiķa
  • 50 g cukura
  • 5 g sāls
  • Kinojas čipsiem:
  • 100 g kinoja
  • 500 g ūdens
  • 10 g sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Zivs marinādei visu sajauc kopā un zivs filejas iesmērē no abām pusē. Liek uz plāts, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 48 stundām.

    Zivi noskalo aukstā ūdenī, nosusina, sagriež šķēlēs.
  2. Dilles (bez kātiem) noblanšē 60 sekundes. Tad blendē ar eļļu 5 minūtes maksimālajā ātrumā.

    Eļļu izkāš caur marli un atdzesē.
  3. Gatavo diļļu majonēzi. Olu dzeltenumā lēnām iekuļ eļļu. Kad emulsija gatava, pievieno garšvielas.
  4. Gatavo rabarberu gēlu. Uzvāra cukuru ar ūdeni, pievieno agaru un vāra uz lēnas uguns 2 minūtes. Pievieno rabarberu sulu un atdzesē. Želeju sablendē un izspiež caur sietu.
  5. Gurķiem: dārzeni sagriež plānās šķēlēs un iemarinē ar eļļu un sāli. Liek ledusskapī uz nakti.
  6. Marinē rabarberu: uzvāra marinādi. Sagriež nomizotus rabarberus kubiņos un pārlej tiem karstu marinādi. Atdzesē un liek ledusskapī uz nakti.

  7. Gatavo kinojas čipsus: uzvāra ūdeni ar sāli un pievieno kinoju Vāra līdz kinoja mīksta, tad nokāš. Kinoju sablendē un izsmērē plānā kārtā uz silikona vai pergamenta papīra. Atstāj uz galda uz 24 stundām izkalst.

    Tad kinoju cep eļļā 200 grādos 10 sekundes. Nosusina uz salvetes un pārber ar sāli.
  8. Kārto porciju.
    Kārto porciju.

    FOTO: Publicitātes

  9. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas