Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā zupa - okroška

Foto: Publicitātes
"Nezinu kāpēc, bet visi iecienījuši sarkano biešu auksto zupu. Mums gan ģimenē, kā vienmēr, visi nobalso par balto (tā mēs saucam) auksto zupu. Zupas pamatā galvenie ir trīs produkti- gurķi, lociņi un dilles. Tie netiek žēloti," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
30 min
1. Pusi paredzētos gurķus sarīvē uz rupjās rīves, otru pusi sagriež skaidiņās.
2. Nedaudz sagriež ripās redīsus, nedaudz vārītas olas, nedaudz vārītus kartupeļus sagrieztus, kā rasolam, nedaudz labu doktordesu un ļoti daudz lociņu, diļļu.
Foto: Publicitātes
3. Pēc idejas vajadzētu kvasu, bet ļoti labi var izmantot kefīru un minerālūdeni, bet tādu stipri gāzētu, lai iegūtu to patīkamo dzirksti. Es jaucu 50/50, bet katrs var atjaukt, cik biezu vēlas.
Foto: Publicitātes
4. Piejaucu sāli, sinepes, mārutkus pēc garšas. Visu samaisa un leja pa šķīvjiem.
5. Liec klāt daudz gurķu un zaļumu, būs garšīga, gurķaina, atsvaidzinoša.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu