Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Aukstā zupa - okroška

FOTO: Publicitātes

"Nezinu kāpēc, bet visi iecienījuši sarkano biešu auksto zupu. Mums gan ģimenē, kā vienmēr, visi nobalso par balto (tā mēs saucam) auksto zupu. Zupas pamatā galvenie ir trīs produkti- gurķi, lociņi un dilles. Tie netiek žēloti," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Vārīti kartupeļi
  • Redīsi
  • Doktordesa
  • Vārītas olas
  • Lociņi
  • Dilles
  • Kefīrs
  • Minerālūdens
  • Sāls pēc garšas
  • Sinepes pēc garšas
  • Mārrutki pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Pusi paredzētos gurķus sarīvē uz rupjās rīves, otru pusi sagriež skaidiņās.
  2. Nedaudz sagriež ripās redīsus, nedaudz vārītas olas, nedaudz vārītus kartupeļus sagrieztus, kā rasolam, nedaudz labu doktordesu un ļoti daudz lociņu, diļļu.
    Nedaudz sagriež ripās redīsus, nedaudz vārītas olas, nedaudz...

    FOTO: Publicitātes

  3. Pēc idejas vajadzētu kvasu, bet ļoti labi var izmantot kefīru un minerālūdeni, bet tādu stipri gāzētu, lai iegūtu to patīkamo dzirksti. Es jaucu 50/50, bet katrs var atjaukt, cik biezu vēlas.
    Pēc idejas vajadzētu kvasu, bet ļoti labi var izmantot kefīr...

    FOTO: Publicitātes

  4. Piejaucu sāli, sinepes, mārutkus pēc garšas. Visu samaisa un leja pa šķīvjiem.
  5. Liec klāt daudz gurķu un zaļumu, būs garšīga, gurķaina, atsvaidzinoša.

    Labu apetīti!
    Liec klāt daudz gurķu un zaļumu, būs garšīga, gurķaina, atsv...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 25. oktobris 00:00 25.10 00:00
Ko mēs ēdīsim frontē? (1)
Karavīru sausās uzturdevas izsaiņošana un apēšana

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas