Pasakaina divkārtu zemeņu "siera" kūka ir krēmīgs un garšām bagāts kārums. Tās maigā tekstūra iegūta, izmantojot svaigas zemenes un Indijas riekstus. Šī kūka iepriecinās ikvienu veselīgo un svaigo kūku cienītāju. Nesatur glutēnu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
10
porcijas
Pamatnei:
200gdateļu
150gmandeļu miltu
Pildījumam:
300gindijas riekstu
310gzemeņu
150mlkokosriekstu piena
120mlkokosriekstu eļļas
80mlkļavu sīrupa
1citrona sula
1tējk.vaniļas ekstrakta
1tējk.pitaijas vai biešu pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
480 min.
Uz nakti vai vismaz 4 h karstā ūdenī izmērcē Indijas riekstus.
Vispirms pagatavo kūkas pamatni. Virtuves kombainā dažas minūtes blendē dateles un mandeļu miltus, līdz dateles ir sasmalcinātas un masa ir kļuvusi lipīga.
Masu pilda kūkas formā (20 cm diametrā), kurā ir ieklāts cepampapīrs. Vienmērīgi izlīdzina un ar pirkstiem kārtīgi piespiež.
Gatavo pildījumu. Iepriekš izmērcētos Indijas riekstus, 240 g svaigu zemeņu, kokosriekstu pienu un eļļu, kļavu sīrupu, citrona sulu un vaniļas ekstraktu dažas minūtes blendē, līdz masa ir kļuvusi viendabīga un krēmīga.
Aptuveni pusi sablendētās masas uzlej uz kūkas pamatnes un vienmērīgi izlīdzina.
Lai iegūtu nedaudz izteiktāku krāsu, otrai pildījuma daļai pievieno 70 g svaigu zemeņu un 1 tējkaroti pitaijas vai biešu pulvera. Šis solis nav obligāts un var arī visas zemenes blendēt uzreiz.
Visu vēlreiz sablendē, līdz masa ir viendabīga. Ieklāj to kūkas formā, vienmērīgi izlīdzina un ievieto ledusskapī uz 6h vai saldētavā - vismaz uz 3 h pirms pasniegšanas.
Kad kūkas pildījums sastindzis, kūku izņem no formas un dekorē ar svaigām zemenēm un kaltētām avenēm. Griež gabaliņos un pasniedz.