Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu kūka ar skābo krējumu

2021. gada 13. maijs
Foto: Publicitātes
"Šai kūkai piestāv dažādi augļi un dārzeņi. Rudenī lieku ābolus, vasarā ogas. Tagad, kamēr ir rabarberi, gatavoju ar tiem," saka receptes autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
60 min
1. Istabas temperatūras sviestu saputo ar skābo krējumu līdz viendabīgai masai. Pieber izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un samīca mīklu.
2. Formā ieklāj mīklu, veidojot pamatni un augstas malas. Sadursta pamatni ar dakšiņu.
Foto: Publicitātes
3. Skābo krējumu saputo ar cieti, cukuru un vaniļas cukuru viendabīgā krēmā.
4. Rabarberus nomizo, sagriež un ber virs mīklas.
Foto: Publicitātes
5. Skābā krējuma krēmu pārlej pāri rabarberiem.
Foto: Publicitātes
6. Kūku cep iepriekš līdz 190°C sakarsētā krāsnī apmēram 35-40 min.
Foto: Publicitātes
Uz augšu