Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarberu kūka ar skābo krējumu

FOTO: Publicitātes

"Šai kūkai piestāv dažādi augļi un dārzeņi. Rudenī lieku ābolus, vasarā ogas. Tagad, kamēr ir rabarberi, gatavoju ar tiem," saka receptes autore Aina Pitrāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 70 g skābā krējuma
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pildījumam
  • 250 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 3 rabarberu kāti
  • 150 g cukura
  • 2 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Istabas temperatūras sviestu saputo ar skābo krējumu līdz viendabīgai masai. Pieber izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un samīca mīklu.
  2. Formā ieklāj mīklu, veidojot pamatni un augstas malas. Sadursta pamatni ar dakšiņu.
    Formā ieklāj mīklu, veidojot pamatni un augstas malas. Sadur...

    FOTO: Publicitātes

  3. Skābo krējumu saputo ar cieti, cukuru un vaniļas cukuru viendabīgā krēmā.
  4. Rabarberus nomizo, sagriež un ber virs mīklas.
    Rabarberus nomizo, sagriež un ber virs mīklas.

    FOTO: Publicitātes

  5. Skābā krējuma krēmu pārlej pāri rabarberiem.
    Skābā krējuma krēmu pārlej pāri rabarberiem.

    FOTO: Publicitātes

  6. Kūku cep iepriekš līdz 190°C sakarsētā krāsnī apmēram 35-40 min.
     Kūku cep iepriekš līdz 190°C sakarsētā krāsnī apmēram 35-40...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas