Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Aveņu - šokolādes batoniņš

FOTO: Publicitātes

Ļoti gards un skaists kārums ikdienai vai svētkiem. Tas ir veselīgs, jo ir bez cukura un baltajiem miltiem.
Vairāk veselīgu recepšu blogā "Healthy choices by Sabine".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Batoniņu pamatmasai:
  • 80 g dateļu
  • 250 g riekstu
  • 2 tējk. kakao
  • Sāls šķipsna/s
  • Kanēlis šķipsna/s
  • 2 tējk. augļu sulas vai ūdens
  • Aveņu kārtai:
  • 75 g avenes (svaigas vai saldētas)
  • 2 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. medus vai cita saldinātāja
  • 1.5 ēd. k. čia sēklu
  • Virskārtai:
  • 100 g tumšā šokolāde bez cukura
  • 2 ēd. k. kokosriekstu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

220 min.
  1. Sāk ar aveņu kārtu. Ņem katliņu, pievieno avenes un ūdeni. Pavāra pāris minūtes uz vidēja karstuma, līdz avenes sāk izšķīst vai saspaida avenes ar karoti.
  2. Pievieno medu un čia sēklas, labi samaisa un atstāj atdzist.
  3. Sablenderē riekstus, bet tā, lai paliek mazi riekstu gabaliņi. Es izmantoju pekanriekstus, var izmantot mandeles, lazdu riekstus utt.
  4. Atsevišķi sablendē dateles ar kakao, sāli, kanēli un sulu.
  5. Pievieno riekstu masu un uz lēna ātruma sablendē abas masas kopā.
  6. Izklāj masu kvadrāta vai taisnstūra veida traukā, ja trauks ir par lielu, un masa izskatās par plānu, tad vienkārši to saspiež mazākā laukā, lai tā kļūtu biezāka.
  7. Pārklāj pāri aveņu ievārījumu.
  8. Liek masu saldētavā uz 2h sastingt.
  9. Kad masa sastingusi, sagriež taisnstūra vai kvadrāta formas batoniņos.
  10. Izkausē šokolādi ar kokosriekstu eļļu (kausē zemā temperatūrā).
  11. Apsmērē vai aplej batoniņus ar šokolādi.
  12. Ievieto batoniņus ledusskapī sastingt. Uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Ievieto batoniņus ledusskapī sastingt. Uzglabā ledusskapī....

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas