1. Sāk ar aveņu kārtu. Ņem katliņu, pievieno avenes un ūdeni. Pavāra pāris minūtes uz vidēja karstuma, līdz avenes sāk izšķīst vai saspaida avenes ar karoti.
2. Pievieno medu un čia sēklas, labi samaisa un atstāj atdzist.
3. Sablenderē riekstus, bet tā, lai paliek mazi riekstu gabaliņi. Es izmantoju pekanriekstus, var izmantot mandeles, lazdu riekstus utt.
4. Atsevišķi sablendē dateles ar kakao, sāli, kanēli un sulu.
5. Pievieno riekstu masu un uz lēna ātruma sablendē abas masas kopā.
6. Izklāj masu kvadrāta vai taisnstūra veida traukā, ja trauks ir par lielu, un masa izskatās par plānu, tad vienkārši to saspiež mazākā laukā, lai tā kļūtu biezāka.
7. Pārklāj pāri aveņu ievārījumu.
8. Liek masu saldētavā uz 2h sastingt.
9. Kad masa sastingusi, sagriež taisnstūra vai kvadrāta formas batoniņos.
10. Izkausē šokolādi ar kokosriekstu eļļu (kausē zemā temperatūrā).