Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Grūbu un ķirbja sacepums

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veselīgās
Ķirbis un elegantās pērļu grūbas lieliski papildina viena otru sacepuma traukā.
Recepte autore: Signe Meirāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 200 g pērļu grūbas
  • 500-700 ml dārzeņu buljons
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. rozmarīna lapiņas
  • 400 g riekstu ķirbis
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 40 g mandeļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
  2. Keramiskā traukā ber grūbas, pielej 500 ml buljona, pievieno sāli, piparus, pusi rozmarīna un ķiploku. Samaisa un liek krāsns vidējā daļā uz 30 minūtēm.
  3. Tad izņem trauku no krāsns, liek virsū ķirbi, uzber pārējo rozmarīnu, piparus un sasmalcinātus riekstus. Ja šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, pielej vēl 200 ml. Liek atpakaļ krāsnī uz vēl 30–40 minūtēm.
  4. Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejot 1 tējkaroti linsēklu eļļas. Ja vēlies, vari pievienot arī dīgstus.

    Lai labi garšo!
    Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejo...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas