Ķirbis un elegantās pērļu grūbas lieliski papildina viena otru sacepuma traukā.
Recepte autore: Signe Meirāne
Pagatavošana
90 min
1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu.
2. Keramiskā traukā ber grūbas, pielej 500 ml buljona, pievieno sāli, piparus, pusi rozmarīna un ķiploku. Samaisa un liek krāsns vidējā daļā uz 30 minūtēm.
3. Tad izņem trauku no krāsns, liek virsū ķirbi, uzber pārējo rozmarīnu, piparus un sasmalcinātus riekstus. Ja šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, pielej vēl 200 ml. Liek atpakaļ krāsnī uz vēl 30–40 minūtēm.
4. Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejot 1 tējkaroti linsēklu eļļas. Ja vēlies, vari pievienot arī dīgstus.