Sākums > Receptes > Brokastis

Sparģeļi ar plaucētu olu

2021. gada 27. aprīlis
Foto: Publicitātes
Sparģeļi ir ļoti gards, veselīgs un sezonāls produkts. Lai šo skaistumu izbaudītu, atvēlēts īss laiks, tāpēc nepalaid garām savu iespēju! Recepti piedāvā IKEA restorāna šefpavārs Oļegs Soročins.
Pagatavošana
20 min
1. Sparģeļiem vajag nogriezt 2cm no apakšas, jo griezumā vietā tas ir ļoti ciets. Tad sparģeli nomizo, bet ļoti plāni un ne visā garumā, kā ir parādīts bildē.
2. Olīveļļu un sviestu izkausē uz pannas, liek sparģeļus un cep uz vidēja uguns 1 min (ļoti svarīgi ,lai sviests ar eļļu nedeg), pievieno sāli, svaigi maltus piparus un cukuru. Kad cukurs pievienots, tas sāks karamelizēties un šajā brīdī vajag pieliet svaigi spiestu apelsīnu sulu. Sautējam vēl 15 sekundes, apelsīnu sula nedaudz novārījās un sparģeļi ir gatavi. Sparģeļiem jābūt koši zaļiem un kraukšķīgiem iekšpusē.
3. Katliņā uzvāra ūdeni ar etiķi un sāli. Kad ūdens uzmet burbuli, pazemina temperatūru, lai tas vairs neburbuļo.
4. Olu iesitam mazā bļodiņā un lēēēēēēēnām to iegremdē ūdeni. Tagad etiķis sāks darīt savu darbu un neļaus olai izplūst pa visu katlu, bet turēs to kopā.
5. Pēc, apmēram, 15-20 sekundēm olu vajag pakustināt ar karoti, jo tā mēdz pielipt pie katliņa, bet nepieciešams, lai tā brīvi peld. Plaucētai olai ir ļoti svarīgi, lai dzeltenums būtu šķidrs - tā būs kā mērce sparģeļiem.
6. Liek sparģeļus uz šķīvja, pa virsu liek olu, dekorē ar apelsīnu segmentiem (apelsīna daiviņas, kas atbrīvotas no baltās plēvītes), zirņu dīgstiem, nedaudz extra virgin olīveļļas.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu