Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Eleganta siera kūka

FOTO: Publicitātes

Siera kūka ir klasisks baudījums. Kūkas cepšanai izmantota forma izmērā 24 cm diametrā.
Receptes autore: Māra Skuja
Foto autore: Anita Zvaigznīte
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 1.5 paciņa cepumu "Selga"
  • 75 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 400 g skābā krējuma
  • 600 g krēmsiera "Filadelfija"
  • 160 g cukura
  • 3 olas
  • 5 g vaniļas cukura
  • 1 citrona sula
  • 50 g kartupeļu cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

720 min.
  1. Izkausē sviestu, lej uz sablendētiem cepumiem, ar glāzes palīdzību stingri piespiež pie formas apakšas.
  2. Bļodā ar mikseri kuļ olas ar cukuru, tad pievieno skābo krējumu, Filadelfijas sieru, vaniļas cukuru, citrona sulu, lai veidojas vienmērīga masa.
  3. Iemaisa kartupeļu cieti.
  4. Masu lej uz cepumiem. Formu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, cep 40 min. 170 C.
  5. Pēc 40 minūtēm kūkas vidiņš vēl liksies pašķidrs, bet tas nekas, kūku ņem no cepeškrāsns un atdzesē no sākuma istabas temperatūrā, tad uz nakti ledusskapī.
  6. Dekorē ar svaigām ogām.

    Lai labi garšo!
    Dekorē ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas