Eleganta siera kūka

2021. gada 19. aprīlis
Foto: Publicitātes
Siera kūka ir klasisks baudījums. Kūkas cepšanai izmantota forma izmērā 24 cm diametrā.
Receptes autore: Māra Skuja
Foto autore: Anita Zvaigznīte
Pagatavošana
720 min
1. Izkausē sviestu, lej uz sablendētiem cepumiem, ar glāzes palīdzību stingri piespiež pie formas apakšas.
2. Bļodā ar mikseri kuļ olas ar cukuru, tad pievieno skābo krējumu, Filadelfijas sieru, vaniļas cukuru, citrona sulu, lai veidojas vienmērīga masa.
3. Iemaisa kartupeļu cieti.
4. Masu lej uz cepumiem. Formu liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, cep 40 min. 170 C.
5. Pēc 40 minūtēm kūkas vidiņš vēl liksies pašķidrs, bet tas nekas, kūku ņem no cepeškrāsns un atdzesē no sākuma istabas temperatūrā, tad uz nakti ledusskapī.
6. Dekorē ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu