Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sīpolzupa

FOTO: Publicitātes

Beidzot saņēmos pagatavot tieši pats. Esmu sīpolzupu ēdis kādas trīs reizes, bet pilnīgi nebaudāmas. Nezinu, vai nemāk, vai negrib, vai vīnu domāto zupai izdzēruši. Lasīju, pētīju skatījos daudzus video un nonācu pie secinājuma, ka katrā vietā gatavo savādāk. Tad no iegūtās informācijas veidoju savu.
Receptes un foto autors: Uldis Grīnbergs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g sīpolu
  • 100 g sviesta
  • 150 g baltvīns
  • 1 glāze/s vistas buljons
  • Siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Nomizo sīpolus un griež diezgan palielos kubiņos un daudz. Sagrieztā veidā man sanāca 800 g.
    Nomizo sīpolus un griež diezgan palielos kubiņos un daudz. S...

    FOTO: Publicitātes

  2. Katliņā liek 100 g sviesta, ieber sagrieztos sīpolus un sāk uz vidējas liesmas sautēt. No sīpoliem vajadzētu rasties šķidrumam, bet, ja nerodas, var droši pieliet nedaudz ūdens. Tikko sāk atkal cepties, atkal pielej nedaudz ūdens. Mums jādabū beigās tādi pavisam zeltaini. Tas viss aizņem kādas 30- 40 minūtes. Aizmirsu pieteikt - jāmaisa ļoti bieži, gandrīz nepārtraukti.
  3. Beigās pārlejam baltvīnu, kādi 150 g, tā, lai būtu gandrīz apsegti sīpoli. Man bija Sauvignon blanc sausais baltvīns.
    Vīns jānosautē viss nost. Kāpēc lejam vīnu? Sīpolos ir ļoti daudz cukura un vīna skābums vajadzīgs garšas balansam. Ja kādam ir pretenzijas pret vīnu, var piespiest citronu.
  4. Gala rezultātā sīpoli no pus katla saplaks līdz 1 cm katla dibenā. Tagad atliek pieliet nedaudz laba vistas buljona. Apmēram kāda glāze. Zupai jābūt ļoti biezai, tumīgai, bet sīpolu gabaliņiem neizputējušiem.
  5. Salej trauciņos pārkaisa vidū sieru un liek cepeškrāsnī lai apbrūninās. Pasniedz ar siermaizītēm.

    Labu apetīti!
    Salej trauciņos pārkaisa vidū sieru un liek cepeškrāsnī lai...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas