Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saulainās Itālijas citronkūka

Foto: Publicitātes
Pavasarim piestāv Itālijas iedvesmota citronkūka! Divi produkti, kuri manuprāt raksturo itāļu desertu virtuvi, ir ricotta un polenta. Polenta jeb kukurūzas milti kūkām piešķir lielisku garšu un arī tekstūru. Savukārt ricottas siers - krēmīgumu.
Turklāt pagatavošana ir pavisam vienkārša.
Receptes un foto autore: Anna Panna
Apmaksāta publikācija: Stockmann
Pagatavošana
50 min
1. Krāsni uzsilda 170 grādu temperatūrā.
2. Nepieciešamas divas bļodas - vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – tā saucamās mitrās kā olas, rikotas siers, citrona sula, miziņa un olīveļļa. Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
3. Cepamajā formā (20 cm) ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30-35 minūtes.
4. Lai pagatavotu citrona, glazūru citrona sulā iemaisa pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga, nedaudz plūstoša masa. Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno vairāk cukura.
5. Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj nedaudz atdzist. Pirms pasniegšanas var pārbērt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes