Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saulainās Itālijas citronkūka

FOTO: Publicitātes

Pavasarim piestāv Itālijas iedvesmota citronkūka! Divi produkti, kuri manuprāt raksturo itāļu desertu virtuvi, ir ricotta un polenta. Polenta jeb kukurūzas milti kūkām piešķir lielisku garšu un arī tekstūru. Savukārt ricottas siers - krēmīgumu.
Turklāt pagatavošana ir pavisam vienkārša.
Receptes un foto autore: Anna Panna
Apmaksāta publikācija: Stockmann
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 50 g kukurūzas miltu
  • 100 g cukura
  • 3.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 180 g rikotas
  • 2 olas
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 citrona miza
  • 1 citrona sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Krāsni uzsilda 170 grādu temperatūrā.
  2. Nepieciešamas divas bļodas - vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – tā saucamās mitrās kā olas, rikotas siers, citrona sula, miziņa un olīveļļa. Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
  3. Cepamajā formā (20 cm) ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu. Cep krāsnī 30-35 minūtes.
  4. Lai pagatavotu citrona, glazūru citrona sulā iemaisa pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga, nedaudz plūstoša masa. Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno vairāk cukura.
  5. Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj nedaudz atdzist. Pirms pasniegšanas var pārbērt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj nedaudz atdzist. Pirms pasn...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas