1. Katliņā ber ogas, pārlej ar ūdeni un vāra (+/- 10 minūtes, kopš uzvārās).
2. Pa to laiku sagrauzdē pārslas: sausā pannā ber pārslas ar cukuru un silda tik ilgi, maisot, līdz cukurs izkusis un pārslas kļuvušas patīkami brūnas.

Foto: Madara Stankeviča
3. Kad ogas novārītas, nokāš šķidrumu, ogas izberž caur sietu. Man katliņā bija brūklenes, ķirši un dažas upenes.
4. Nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti, maisot lej klāt ogu sulai (tā atrodas uz nelielas uguns).
5. Ķīseli nes atdzist.
P.S ķīseļa biezumu katrs regulē pēc savām vēlmēm. Man patīk tāds šķidrāks.
6. Bļodā ber biezpienu, ar dakšiņu padara to irdenu. Te arī var sablendēt, ja grib zīdainu krēmu, man patīk ar gabaliņiem.
7. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu ar cukur līdz putukrējumam.
8. Pievieno putukrējumu biezpienam, pieber daļu pārslu. Visu samaisa.
9. Lej bļodā ķīseli, liek vidū biezpiena krēmu un pārber papildus ar auzu pārslām.
Lai labi garšo!

Foto: Madara Stankeviča