Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena krēms ar ogu ķīseli un grauzdētām auzu pārslām

Foto: Madara Stankeviča
Ķīseļa sanāk vairāk nekā paredzētā krēma. Kāpēc? Jo nostāvējies krēms nebūs tik labs, bet ķīselis rīt arī garšos lieliski, tad atliks tikai sajaukt jaunu porciju krēma.
Cukuru noteikti var pievienot vairāk, jo ar receptē norādīto cukura daudzumu, deserts būs skābenāks, ne izteikti salds.
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā ber ogas, pārlej ar ūdeni un vāra (+/- 10 minūtes, kopš uzvārās).
2. Pa to laiku sagrauzdē pārslas: sausā pannā ber pārslas ar cukuru un silda tik ilgi, maisot, līdz cukurs izkusis un pārslas kļuvušas patīkami brūnas.
Foto: Madara Stankeviča
3. Kad ogas novārītas, nokāš šķidrumu, ogas izberž caur sietu. Man katliņā bija brūklenes, ķirši un dažas upenes.
4. Nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti, maisot lej klāt ogu sulai (tā atrodas uz nelielas uguns).
5. Ķīseli nes atdzist.
P.S ķīseļa biezumu katrs regulē pēc savām vēlmēm. Man patīk tāds šķidrāks.
6. Bļodā ber biezpienu, ar dakšiņu padara to irdenu. Te arī var sablendēt, ja grib zīdainu krēmu, man patīk ar gabaliņiem.
7. Citā bļodā sakuļ saldo krējumu ar cukur līdz putukrējumam.
8. Pievieno putukrējumu biezpienam, pieber daļu pārslu. Visu samaisa.
9. Lej bļodā ķīseli, liek vidū biezpiena krēmu un pārber papildus ar auzu pārslām.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu