Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Smilšu mīklas Lieldienu zaķi ar konču ļipām

Smilšu mīklas Lieldienu zaķi ar konču ļipām

FOTO: Veronika Levša

Gardi smilšu mīklas cepumi Lieldienu noskaņās.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 125 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 1 šķipsna/s cepamā pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 375 g miltu
  • Glazūrai:
  • Pūdercukurs
  • Citrona sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.
  2. Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
  3. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un taisa mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  4. Izrullē mīklu, izspiež ar formiņas palīdzību zaķus, cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz 15 - 20 minūtēm.
  5. Ļaut zaķiem atdzist.
  6. Sajauc 200 g pūdercukuru ar citrona sulu. Smērē virsū. Un liek astītes uz pusēm pārgrieztas konfektes. Es izmantoju Giotto, bet derēs arī, piemēram, Fererro Rocher vai Raffaello.

    Lai labi garšo!
    Sajauc 200 g pūdercukuru ar citrona sulu. Smērē virsū. Un li...

    FOTO: Veronika Levša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas