Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīklas Lieldienu zaķi ar konču ļipām

Foto: Veronika Levša
Gardi smilšu mīklas cepumi Lieldienu noskaņās.
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu sajauc ar parasto un vaniļas cukuru, līdz rodas krēmveida konsistence.
2. Pievieno olu un sajauc vēlreiz.
3. Pievieno izsijātus miltus (kuriem pievienots cepamais pulveris un sāls) un taisa mīklu. Tad to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
4. Izrullē mīklu, izspiež ar formiņas palīdzību zaķus, cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz 15 - 20 minūtēm.
5. Ļaut zaķiem atdzist.
6. Sajauc 200 g pūdercukuru ar citrona sulu. Smērē virsū. Un liek astītes uz pusēm pārgrieztas konfektes. Es izmantoju Giotto, bet derēs arī, piemēram, Fererro Rocher vai Raffaello.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša