Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Svaigā siera kūka ar karameli

FOTO: Publicitātes

Vienkārša, bet ļoti, ļoti garšīga siera kūka
Receptes un foto autore: Elīna Krišjāne Gustsone
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g šokolādes cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g krēmsiera
  • 250 ml saldā krējuma
  • 400 g vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
  • 15 g želatīna
  • 20 ml auksta ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

210 min.
  1. Šokolādes cepumus sasmalcini, izmantojot virtuves kombainu, vai ieliec maisiņā un sasmalcini ar mīklas rulli. Izkausē sviestu. Pievieno sasmalcinātos cepumus, samaisi un atdzesē. Kūkas formu noklāj ar cepamo papīru. Formas malas no iekšpuses nosmērē ar ar sviestu vai kokosriekstu eļļu.
  2. Cepumus ber sagatavotajā kūkas formā (20 cm/dm), izlīdzini un nopresē ar pirkstiem vai lielas karotes palīdzību.
  3. Lielā bļodā samaisi krēmsieru, līdz tas kļuvis viendabīgs. Pievieno karameli. Visu kārtīgi samaisa. Krēmsiera masai lej klāt saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz masa kļuvusi stingra.
  4. Nelielā katliņā ielej ūdeni un ieber želatīnu. Ļauj tam nostāvēties 5 minūtes un uzbriest. Karsts ūdens tvaikos izkausē to (es to daru mikroviļņu krāsnī ).
  5. Siera masai pievieno izkausētu želatīnu. Masu rūpīgi samaisi un lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām vai uz visu nakti.
  6. Dekorē ar popkornu, kam karameles garša vai pēc vēlēšanās ar svaigām ogām, riekstiem, šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Dekorē ar popkornu, kam karameles garša vai pēc vēlēšanās ar...

    FOTO: Publicitātes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas