Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

2021. gada 5. marts
Foto: Veronika Levša
Maiga, viegla kūciņa. Biskvītus cepu gan pannā, gan cepeškrāsnī. Gribēju zināt, kurš variants ir praktiskāks. Secinājums: abi labi!
Pagatavošana
100 min
1. Gatavo krēmu: pienu ar cukuru uzsilda.
2. Olas samaisa ar miltiem un kakao.
3. Pievieno dažas karotes sakarsētā piena olu masai un maisa, lai nebūtu kunkuļu, tad olu masu pievieno pienā un vāra līdz krēms sabiezē. Beigās pieliek sviestu. Protams, ļaut atdzist!
4. Gatavo biskvītus: katliņā liek medu, karsē uz uguns, pievieno sodu un, nepārtraukti maisot, iegūst viegli zeltainu krāsu. Brūnu krāsu nevajag.
5. Pievieno sviestu un sajauc visu. Liek katliņu nedaudz atdzist.
6. Olas sakuļ ar cukuru, ar slotiņas palīdzību. Medus masu pievieno olu masai un maisa. Pievieno izsijātus miltus un kakao, sajauc ar karoti.
7. Cepšanai uz pannas: liek 2 ēdamkarotes mīklas uz sausas pannas, un izveido apli, cep uz vidējā uguns ar vāku, no abām pusēm. Līdz 3 minūtēm.

Cepšanai cepeškrāsnī: uz cepamā papīra liek 2 ēdamkarotes mīklas, un izveido apļus, cep 200 grādos 5 - 7 minūtes.
8. Kad biskvīts ir sacepts, tad katru plāksni ir jānogriež taisni, es to darīju ar bļodas palīdzību, 18 cm diametrā. Pārpalikumi veidos drupačas.
9. Veido kūciņu - liek uz šķīvja plāksni un smērē ar krēmu, tā ar visām plāksnēm. Pāri palikušo krēmu apsmērē gar malām, saber drupačas, pa virsu kausētu 200 g melno šokolādi ar pikuci sviesta.
Foto: Veronika Levša
10. Liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu