Ar sāli prātīgi, jo zilie sieri ir krietni pikanti. Zupas biezumu var regulēt ar ūdeni, kurā vārījās dārzeņi vai saldo krējumu. Ja zilie sieri negaršo, lai zupu padarītu krēmīgāku, saldā krējuma vieta var likt kausēto sieru.
Pagatavošana
40 min
1. Nomizo, sagriež burkānu, liek vārīties, pieber nedaudz sāli.
2. Notīra kartupeļus, sagriež. Notīra arī sēnes un sīpolu un sagriež.
3. Kad burkāni nedaudz pavārījušies, pievieno kartupeļus.
4. Pannā, nelielā daudzumā eļļas, apcep šampinjonus un sīpolu, līdz viegli zeltaini - dara to uz lielas liesmas. Dažas šķēles sēņu atstāj pasniegšanai.
5. Apceptās sēnes pievieno dārzeņiem, kad tie teju gatavi. Visu kopā vāra 3 minūtes.
6. Sablendē, iemaisa saldo krējumu.
7. Sasmalcina lociņus, sadrupina sieru.
8. Lej zupu bļodā, pievieno sieru, lociņus un apceptos šampinjonus.