Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Ceptu šampinjonu krēmzupa ar zilo sieru

Ceptu šampinjonu krēmzupa ar zilo sieru

FOTO: Madara Stankeviča

Ar sāli prātīgi, jo zilie sieri ir krietni pikanti. Zupas biezumu var regulēt ar ūdeni, kurā vārījās dārzeņi vai saldo krējumu. Ja zilie sieri negaršo, lai zupu padarītu krēmīgāku, saldā krējuma vieta var likt kausēto sieru.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 500 g šampinjoni
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2-3 kartupeļi
  • 500-600 ml ūdens
  • 50 ml saldā krējuma
  • Eļļa
  • Zilais siers
  • Lociņi
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomizo, sagriež burkānu, liek vārīties, pieber nedaudz sāli.
  2. Notīra kartupeļus, sagriež. Notīra arī sēnes un sīpolu un sagriež.
  3. Kad burkāni nedaudz pavārījušies, pievieno kartupeļus.
  4. Pannā, nelielā daudzumā eļļas, apcep šampinjonus un sīpolu, līdz viegli zeltaini - dara to uz lielas liesmas.
    Dažas šķēles sēņu atstāj pasniegšanai.
  5. Apceptās sēnes pievieno dārzeņiem, kad tie teju gatavi. Visu kopā vāra 3 minūtes.
  6. Sablendē, iemaisa saldo krējumu.
  7. Sasmalcina lociņus, sadrupina sieru.
  8. Lej zupu bļodā, pievieno sieru, lociņus un apceptos šampinjonus.

    Labu apetīti!
    Lej zupu bļodā, pievieno sieru, lociņus un apceptos šampinjo...

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas