O, 8.10.2024.
Laika ziņas
Horoskopi
Komanda
Reklāma
Noteikumi
Par TVNET+
Ziņas
Latvijā
Ārvalstīs
Viedokļi
Satiksme
Kriminālziņas
TVNET+
Sports
Basketbols
Motoru sports
Futbols
Cīņas sports
Hokejs
Vieglatlētika
Teniss
Citi sporta veidi
Financenet
Finanšu ziņas
TechBiz
Komentāri
Sejas
Slavenības
Kultūra
Šovbizness
Planēta
Atklājumi
Ceļojumi
Kosmoss
Klimats
Vēsture
Egoiste
Attiecības
Pieredzes
Laiks sev
Mode
Auto
Auto jaunumi
Ceļš un likums
Ceļmalas stāsti
Motocikli
Garāža
Receptes
Recepšu izlases
Padomi
Recepšu kolekcijas
Interesanti
Fotoreceptes
Apollo
RUS
Padomi
Recepšu izlases
Interesanti
Recepšu kolekcijas
Fotoreceptes
Vārdnīca
Mans profils
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
receptes@tvnetgrupa.lv
Meklēt recepti
Filtri
Visas receptes
Pievienot recepti
Sākums
> Receptes
> Konditoreja un maize
> Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu
Receptes.lv
2021. gada 27. februāris
Foto: Publicitātes
Viegli, ātri pagatavojami un ļoti garšīgi. Rezultāts ir jūsu pūļu vērts!
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Pagatavošana
30 min
1.
Olas ar cukuru , vanilīnu sakuļ ar mikseri, lai apjoms divkāršojas. Pakāpeniski pieber klāt izsijātus miltus, sakuļ.
2.
Mīklu liek ar tējkaroti uz ietaukota un ar miltiem piepūderēta cepamā papīra cepamā veidnē, veidojot plānas, apaļas pankūciņas.
3.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep līdz cepumu maliņas brūnganas aptuveni 3- 5 minūtes.
4.
Gatavus cepumus ātri atdala ar silikona lāpstiņu no papīra un kamēr tas silts saspiež kopā 1,5 cm abas cepuma maliņas. Jādarbojas ātri.
5.
Mazā katliņā ielej ūdeni, pieber cukuru un vāra apmēram 7 minūtes. Maisīt nedrīkst!!! Sīrupa temperatūrai jābūt 118 grādiem un baltā krāsā.
6.
Olu baltumus ar sāli un citronskābi sakuļ 1 minūti . Tad pieber cukuru un turpina kult ar mikseri līdz putas ir stingras.
7.
Karsto sīrupu ļoti lēnām lej klāt saputotajiem olu baltumiem, turpina kult ar mikseri, līdz veidojas vijīga masa.
8.
Gatavo krēmu pilda konditorejas maisā un iespiež cepumam vidiņā. Grezno ar smalki sagrieztu apelsīna miziņu, kas dažas sekundes izkarsēta medū.
Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Ātri pagatavojamās
Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
Padomi
Viena lieta, kas obligāti jāizdara, pirms liec saldētavā gaļu
Recepšu izlases
Kad kartupeļi nolasīti, tad jācep pankūkas: 20 receptes kartupeļu izgaršošanai
Padomi
Kāpēc pirms cepšanas kartupeļus izpeldināt ledainā ūdenī ar sāli?
Recepšu izlases
Tev ir bietes? Mums ir idejas, kā tās garšīgi dabūt burkā: 18 receptes
Padomi
Izcilas kartupeļu pankūkas: kas jāņem vērā?
Interesanti
Vai tu liktu šīs sēnes savā groziņā?
TVNET jaunākie raksti