Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Foto: Publicitātes
Viegli, ātri pagatavojami un ļoti garšīgi. Rezultāts ir jūsu pūļu vērts!
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Pagatavošana
30 min
1. Olas ar cukuru , vanilīnu sakuļ ar mikseri, lai apjoms divkāršojas. Pakāpeniski pieber klāt izsijātus miltus, sakuļ.
2. Mīklu liek ar tējkaroti uz ietaukota un ar miltiem piepūderēta cepamā papīra cepamā veidnē, veidojot plānas, apaļas pankūciņas.
3. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep līdz cepumu maliņas brūnganas aptuveni 3- 5 minūtes.
4. Gatavus cepumus ātri atdala ar silikona lāpstiņu no papīra un kamēr tas silts saspiež kopā 1,5 cm abas cepuma maliņas. Jādarbojas ātri.
5. Mazā katliņā ielej ūdeni, pieber cukuru un vāra apmēram 7 minūtes. Maisīt nedrīkst!!! Sīrupa temperatūrai jābūt 118 grādiem un baltā krāsā.
6. Olu baltumus ar sāli un citronskābi sakuļ 1 minūti . Tad pieber cukuru un turpina kult ar mikseri līdz putas ir stingras.
7. Karsto sīrupu ļoti lēnām lej klāt saputotajiem olu baltumiem, turpina kult ar mikseri, līdz veidojas vijīga masa.
8. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisā un iespiež cepumam vidiņā. Grezno ar smalki sagrieztu apelsīna miziņu, kas dažas sekundes izkarsēta medū.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes