1. 2 olas sakuļ ar cukuru.
2. Pievieno kefīru, sajauc.
3. Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā un noliek māla.
4. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plāksnēs.
5. Uz cepamās plāts, kurai jau virsū cepamais papīrs, lej virsū mīklu, saliek ābolus, tad sajauc bļodiņā olu, 2 ēdamkarotes cukuru un 2 ēdamkarotes krējumu, lej āboliem virsū un beigās uzber kanēli.
6. Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz 30 minūtēm,
Lai labi garšo!

Foto: Veronika Levša
7. Noderīgi padomi no Receptes.lv:
1) Ja ābolu miziņa mīksta un plāna, ābolus var arī nemizot, tomēr jārēķinās, ka tās klātesamību uz gatavās plātsmaizes varēs just, taču tādējādi var saīsināt gatavošanas laiku.
2) Citādāku garšu un tekstūru ābolu plātsmaizei iegūsi, ja virskārtā izmantosi nevis sagrieztu ābolu, bet sarīvētu.
3) Jo biezākas šķēlītes, jo stingrāka būs ābola tekstūra gatavajam rezultātam. Der ņemt vērā, ka dažādām ābolu šķirnēm ir atšķirīgs gatavošanas ilgums un tekstūra pēc izcepšanas.