Kūka "Vāverīte"

2021. gada 9. februāris
Foto: Publicitātes
Kūkas "Vāverīte" improvizētā versija. Griķu miltus var aizstāt arī ar rīsu vai auzu miltiem.
Biskvītam izmantota veidne 20 cm diametrā.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
50 min
1. Bļodiņā sajauc sakapātus riekstus (var izmantot tikai lazdu riekstus), miltus, kakao, saldinātāju (stēvijas vietā var izmantot jebkuru citu, sev tīkamu saldinātāju), cepamo pulveri.
2. Otrā traukā kuļ olbaltumu, pievieno šķipsniņu sāls un uz beigām karoti cietes, kuļ līdz masa kļūst pavisam stingra un spīdīga.
3. Sausās sastāvdaļas maigi iemaisa pie olbaltuma un apmaisa, bet cenšamies nenoplacināt pavisam olbaltumu.
4. Masu pārlej kūkas formā, kura izklāta ar cepamo papīru un liek 175 grādos cepties uz apmēram 15-18 min.
5. Gatavo biskvītu atdzesē, tad sagriež uz pusēm.
6. Saputo krēmsieru, pievieno izkausēto šokolādi (es izmantoju piena šokolādi ar stēviju. Ērti kausēt ir mikroviļņu krāsnī, tad aizņem 1,5 minūtes) un vēlreiz saputo.
7. Krēma daļu smērē uz biskvīta, tad riekstu sviestu un liek otru biskvīta daļu. Ar atlikušo krēmu smērē kūkas augšpusi un sāniņus.
Rotā pēc izjūtām.

Foto: Publicitātes
8. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu