1. Lai izdotos gards buljons jāņem dējējvista, kas audzēta bez antibiotikām , no broilera labs buljons var nesanākt. Lielā 5 litru katlā liek vistu, pielej ūdeni, vāra. Putas noputo.
2. Tad liek pie vistas vārīties nomizotus un nedaudz apceptus 2 burkānus,1 veselu, nomazgātu, ar mizu pārgrieztu uz pusēm sīpolu ,1 biezu šķēli sakņu seleriju nomizotu, dažus diļļu un pētersīļa kātus , 15 melnos piparus ,8 smaržīgos piparus, 2 ēdamkarotes sāls ,3 krustnagliņas , nedaudz aso čili piparu, 3 lauru lapas, kam smarža atdzīvināta uz plīts malas.

Foto: Publicitātes
3. Noregulē uguni tā, lai buljons tikai nedaudz burbuļo. Vāra uz mazas uguns 3 stundas. Lēni un mierīgi.
4. Izņem vistu un dārzeņus no buljona.
5. Katlā iespiež caur ķiplokspiedi 6-8 daiviņas ķiploka un pieber nedaudz muskatriekstu, uzvāra 2 minūtes , noceļ no uguns, katlam uzliek vāku un 15 minūtes ļauj ievilkties. Izgaršo sāli, pēc vajadzības pieber. Buljonā ķiplokus liek tikai beigās. Buljona krāsa piesātināti dzeltena .
6. Kā gatavo profitroļus.
No dotās receptes sanāks pilns zupas šķīvis ar kaudzīti.
Bļodā sakuļ mīklu no visām minētajām sastāvdaļām.
Mīklai jābūt tik biezai, lai brīvi var tecēt cauri caurdurim.
7. Sakarsē pannu un lej eļļu, lai profitroļi brīvi var cepties. Turot caurduri virs pannas, pa nelielai devai lej mīklu un caurduri šūpina pa labi - kreisi, lai veidojas, krītot mīklai, pilītes nevis pankūka. Ja uz pannas saķep mīklas lielāki laukumi, tad tos atdala mazākos gabaliņos.

Foto: Publicitātes
8. Kad apcepušies smuki brūni, liek uz virtuves salvetes, lai uzsūc lieko eļļu .

Foto: Publicitātes
9. Pasniedz pie buljona.
Labu apetīti!

Foto: Publicitātes