Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Vistas buljons ar profitroļiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Buljons ar profitroļiem ir Ziemeļvidzemes godu ēdiens. Pasniedz visās lielās svinībās. Bērnībā to pasniedza kādās kāzās Alūksnes pusē. Citur šo ēdienu neesmu ēdusi. Droši var teikt ,ka tā ir Alūksnes novada garša. Viegli pagatavojams un iekļaujams ēdienkartē .
Receptes un foto autore: Laila Rudzone
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Buljonam:
  • 1 vista
  • 3-4 l ūdens
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 šķēle/s selerijas saknes
  • Diļļu kāti
  • Pētersīļu kāti
  • 15 melnie piparu graudi
  • 8 smaržīgie pipari
  • 2 ēd. k. sāls
  • 3 krustnagliņas
  • Čili
  • 2 lauru lapas
  • 6-8 daiviņa/s ķiploka
  • Muskatrieksts
  • Profitroļiem:
  • 2 olas
  • Sāls šķipsna/s
  • Cukurs šķipsna/s
  • 3-4 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. saldā krējuma
  • 3 ēd. k. miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

260 min.
  1. Lai izdotos gards buljons jāņem dējējvista, kas audzēta bez antibiotikām , no broilera labs buljons var nesanākt. Lielā 5 litru katlā liek vistu, pielej ūdeni, vāra. Putas noputo.
  2. Tad liek pie vistas vārīties nomizotus un nedaudz apceptus 2 burkānus,1 veselu, nomazgātu, ar mizu pārgrieztu uz pusēm sīpolu ,1 biezu šķēli sakņu seleriju nomizotu, dažus diļļu un pētersīļa kātus , 15 melnos piparus ,8 smaržīgos piparus, 2 ēdamkarotes sāls ,3 krustnagliņas , nedaudz aso čili piparu, 3 lauru lapas, kam smarža atdzīvināta uz plīts malas.
    Tad liek pie vistas vārīties nomizotus un nedaudz  apceptus...

    FOTO: Publicitātes

  3. Noregulē uguni tā, lai buljons tikai nedaudz burbuļo. Vāra uz mazas uguns 3 stundas. Lēni un mierīgi.
  4. Izņem vistu un dārzeņus no buljona.
  5. Katlā iespiež caur ķiplokspiedi 6-8 daiviņas ķiploka un pieber nedaudz muskatriekstu, uzvāra 2 minūtes , noceļ no uguns, katlam uzliek vāku un 15 minūtes ļauj ievilkties. Izgaršo sāli, pēc vajadzības pieber. Buljonā ķiplokus liek tikai beigās. Buljona krāsa piesātināti dzeltena .
  6. Kā gatavo profitroļus.
    No dotās receptes sanāks pilns zupas šķīvis ar kaudzīti.
    Bļodā sakuļ mīklu no visām minētajām sastāvdaļām.
    Mīklai jābūt tik biezai, lai brīvi var tecēt cauri caurdurim.
  7. Sakarsē pannu un lej eļļu, lai profitroļi brīvi var cepties. Turot caurduri virs pannas, pa nelielai devai lej mīklu un caurduri šūpina pa labi - kreisi, lai veidojas, krītot mīklai, pilītes nevis pankūka. Ja uz pannas saķep mīklas lielāki laukumi, tad tos atdala mazākos gabaliņos.
    Sakarsē pannu un lej eļļu, lai profitroļi brīvi var cepties....

    FOTO: Publicitātes

  8. Kad apcepušies smuki brūni, liek uz virtuves salvetes, lai uzsūc lieko eļļu .
    Kad apcepušies smuki brūni, liek uz virtuves salvetes, lai u...

    FOTO: Publicitātes

  9. Pasniedz pie buljona.

    Labu apetīti!
    Pasniedz pie buljona.

Labu apetīti!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un Brie siera mērci

Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un Brie siera mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas