Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepts Ziemassvētku rācenis rīvmaizes garozā

Cepts Ziemassvētku rācenis rīvmaizes garozā

FOTO: Publicitātes

Padoms! Sajauc sinepes ar putukrējumu, lai iegūtu jauki krēmīgu tekstūru.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Rācenim:
  • 1 rācenis
  • 4 Santa Maria krustnagliņas
  • 4 Santa Maria Melnie graudu pipari
  • 3 Santa Maria lauru lapas
  • 2 l ūdens
  • Garoziņai:
  • 100 ml graudu sinepju
  • 1 ēd. k. kartupeļu miltu
  • 4 ēd. k. rīvmaizes
  • 1 paciņa Santa Maria krustnagliņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Vāra rāceni ar garšvielām aptuveni 1 līdz 2 stundas, atkarībā no izmēra. Pārbauda ar kūku testeri vai zobu bakstāmo. Tam vajadzētu būt mīkstam, bet stingram.
  2. Izņem rāceni no ūdens un ļauj nedaudz atdzist pirms cepšanas.
  3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 225°C.
  4. Ar lāpstiņu vai karoti uzklāj sinepju un kartupeļu cietes maisījumu uzvārītajam rācenim.
  5. Kad viss rācenis ir pārklāts, pārkaisa to ar rīvmaizi. Ar iesmu izdur caurumu un ievieto krustnagliņas.
  6. Cep krāsnī 225°C, kamēr izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Ļauj atdzist un tad sagriež plānās šķēlēs.

    Lai labi garšo!
    Cep krāsnī 225°C, kamēr izveidojas zeltaini brūna garoziņa....

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vitamīnu salāti

Vitamīnu salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas