Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts Ziemassvētku rācenis rīvmaizes garozā

Foto: Publicitātes
Padoms! Sajauc sinepes ar putukrējumu, lai iegūtu jauki krēmīgu tekstūru.
Apmaksāta publikācija
Pagatavošana
120 min
1. Vāra rāceni ar garšvielām aptuveni 1 līdz 2 stundas, atkarībā no izmēra. Pārbauda ar kūku testeri vai zobu bakstāmo. Tam vajadzētu būt mīkstam, bet stingram.
2. Izņem rāceni no ūdens un ļauj nedaudz atdzist pirms cepšanas.
3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 225°C.
4. Ar lāpstiņu vai karoti uzklāj sinepju un kartupeļu cietes maisījumu uzvārītajam rācenim.
5. Kad viss rācenis ir pārklāts, pārkaisa to ar rīvmaizi. Ar iesmu izdur caurumu un ievieto krustnagliņas.
6. Cep krāsnī 225°C, kamēr izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Ļauj atdzist un tad sagriež plānās šķēlēs.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu