1. Gatavo aveņu - līčiju sīrupu. Līčijas nomizo un izņem kauliņus (pēc notīrīšanas jāpaliek ap 100 g nomizotu augļu). Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno tam avenes (svaigas, saldētas vai kaltētas) un līčijas kopā ar cukuru un timiāna zariņu. Visu vāra aptuveni 3 -5 minūtes, līdz sīrups nedaudz sabiezē.
2. Sīrupu rūpīgi izberž caur sietu, lai iegūtu iespējami vairāk augļu biezumu, tad pilnībā atdzesē.
3. Katras glāzes pamatnē lej nedaudz sīrupa, pievieno tam ledu un piepilda glāzes ar dzirkstošo vīnu.
4. Pasniedz, rotājot ar timiāna zariņiem.
Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
5. Apmaksāta publikācija. Recepti sagatavoja: zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.