1. Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 minūtes savārot ar ūdeni un brūno cukuru.
2. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes.
3. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas.
4. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas - katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.
Lai labi garšo!

Foto: Publicitātes
5. Apmaksāta publikācija. Recepti sagatavoja: zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.