Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Krāsnī ceptas brieža gaļas desas

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ja esi ticis pie kārtīga gabala brieža gaļas un pacietības pietiek, jātaisa desas! Tā kā kūpinātava visiem nav pieejama, šī ir lieliska alternatīva - gatavot cepeškrāsnī.
Brieža gaļu var aizstāt ar citu medījumu kā arī ar ierasto cūkgaļu.
Receptes autors: Artūrs Kulovs - "Hunting & Cooking Latvija" grupas biedrs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg atplēvots brieža šķiņķis
  • 900 g cūku tauki
  • 350 g pīrāgu gaļa
  • Brieža buljons
  • 45 g kartupeļu ciete
  • Sāls
  • Cukurs
  • Kaltēti pētersīļi
  • Baziliks
  • Piecu graudu pipari
  • Koriandrs
  • Kadiķogas
  • Kardamons
  • Muskatrieksts
  • Ķiploks
  • Čili
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

900 min.
  1. Gaļa tiek izmalta 2 reizes, pievieno c/g, ļoti rūpīgi izmaisa, tad pievieno pīrāgu gaļu, garšvielas, ķiploku, buljonu. Atkal visu rūpīgi sajauc.
  2. Pilda desu ādās.
    Pilda desu ādās.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Liek uzkarsētā krāsnī 80 grādi + ventilators, uzstāda 2 stundas.
  4. Pēc 2 stundām liek atdzesēt (es izliku uz balkona, citi izmanto ledus ūdeni).
    Pēc 2 stundām liek atdzesēt (es izliku uz balkona, citi izma...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Kad atdzesēts, liek ledusskapī, un mēğina nosargāt vismaz diennakti, lai visas sulas sastīvē un desa nogatavojas.
    Tad smērē uz pašceptas maizes sviestu, liek desu un apmierināti murdot, ēd nost, slavējot gatavotāju.

    Lai lai garšo!
    Kad atdzesēts, liek ledusskapī, un mēğina nosargāt vismaz di...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas