Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī ceptas brieža gaļas desas

2020. gada 26. novembris
Foto: Publicitātes
Ja esi ticis pie kārtīga gabala brieža gaļas un pacietības pietiek, jātaisa desas! Tā kā kūpinātava visiem nav pieejama, šī ir lieliska alternatīva - gatavot cepeškrāsnī.
Brieža gaļu var aizstāt ar citu medījumu kā arī ar ierasto cūkgaļu.
Receptes autors: Artūrs Kulovs - "Hunting & Cooking Latvija" grupas biedrs.
Pagatavošana
900 min
1. Gaļa tiek izmalta 2 reizes, pievieno c/g, ļoti rūpīgi izmaisa, tad pievieno pīrāgu gaļu, garšvielas, ķiploku, buljonu. Atkal visu rūpīgi sajauc.
2. Pilda desu ādās.
Foto: Receptes.lv
3. Liek uzkarsētā krāsnī 80 grādi + ventilators, uzstāda 2 stundas.
4. Pēc 2 stundām liek atdzesēt (es izliku uz balkona, citi izmanto ledus ūdeni).
Foto: Receptes.lv
5. Kad atdzesēts, liek ledusskapī, un mēğina nosargāt vismaz diennakti, lai visas sulas sastīvē un desa nogatavojas.
Tad smērē uz pašceptas maizes sviestu, liek desu un apmierināti murdot, ēd nost, slavējot gatavotāju.

Lai lai garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu