Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Torte “Latvijai”

FOTO: Publicitātes

Svētki ir jāsvin! Ne tikai savi svētki, bet arī mūsu mīļās Latvijas! Un jāsvin ar fantastiski gardu ķiršu tortīti
Recepti piedāvā veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 150 g dateļu
  • 150 g rozīņu
  • 100 g mandeļu
  • Sarkanajām daļām:
  • 800 g saldēti ķirši
  • 200 g ūdens
  • 28 g želatīna
  • Saldinātājs
  • Baltajai daļai:
  • 300 g beztrauku biezpiena krēms
  • 200 g vājpiena kefīrs
  • 30 g kokosrieksta skaidiņas
  • Saldinātājs
  • Vaniļas cukurs
  • 14 g želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Gatavo pamatni: dateles aplej ar karstu ūdeni. Mandeles pirms likt kombainā ar datelēm un rozīnēm, vispirms sasmalcina smalkāk (es ieliku maisiņā, uzliku dvieli, un ar gaļas āmuriņu sasmalcināju). Dateles nokāš, liek virtuves kombainā un visu sablendē līdz lipīgai masai. Masu liek formā ar noņemamām malām un pieblietē.
    Gatavo pamatni: dateles aplej ar karstu ūdeni. Mandeles pirm...

    FOTO: Publicitātes

  2. Uzvāra pirmajai kārtai ķiršus ar saldinātāju, noliek lai atdziest. Nedaudz sablendē: es nesablendēju līdz galam, bet atstāju “pusveselas” ogas.

    !!! Pirmajai sarkanajai kārtai izmanto pusi no norādītajām sastāvdaļām. Otrai kārtai - atlikušo pusi.
  3. Ar aukstu ūdeni (~30 g) aplej želatīnu un uzbriedina ~5-10 minūtes.
  4. Uzbriedināto želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa padzisušajos ķiršos. Ķiršus lej uz pamatnes un liek pirmo kārtu ledusskapī sastingt.
  5. Gatavo balto kārtu: biezpiena krēmu samaisa ar kefīru, saldinātāju, vaniļu un kokosskaidiņām.
  6. Uzbriedušo želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa biezpiena masā. Masu lej virsū sastingušai ķiršu kārtai un liek ledusskapī, lai sastingst.
  7. Gatavo trešo ķiršu kārtu – identiski pirmajai. Liek kūciņu ledusskapī un ļauj sastingt.
  8. Dekorē pēc savām vēlmēm un patikas!

    Dekorē pēc savām vēlmēm un patikas!

    FOTO: Publicitātes

  9. Uzturvērtība visai kūkai (bez virsas “dekora” – ogām, 1964 gr) OB = 102,1 gr, OH = 365,8 gr, T = 77,7 gr, Kcal = 2572
    Uzturvērtība 100 gr
    OB = 5,2 gr
    Oh = 18,6 gr
    T = 4 gr
    Kcal = 131
    Uzturvērtība visai kūkai (bez virsas “dekora” – ogām, 1964 g...

    FOTO: Publicitātes

  10. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Puravu zupa

Puravu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas