Svētki ir jāsvin! Ne tikai savi svētki, bet arī mūsu mīļās Latvijas! Un jāsvin ar fantastiski gardu ķiršu tortīti
Recepti piedāvā veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Pamatnei:
150gdateļu
150grozīņu
100gmandeļu
Sarkanajām daļām:
800gsaldēti ķirši
200gūdens
28gželatīna
Saldinātājs
Baltajai daļai:
300gbeztrauku biezpiena krēms
200gvājpiena kefīrs
30gkokosrieksta skaidiņas
Saldinātājs
Vaniļas cukurs
14gželatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
200 min.
Gatavo pamatni: dateles aplej ar karstu ūdeni. Mandeles pirms likt kombainā ar datelēm un rozīnēm, vispirms sasmalcina smalkāk (es ieliku maisiņā, uzliku dvieli, un ar gaļas āmuriņu sasmalcināju). Dateles nokāš, liek virtuves kombainā un visu sablendē līdz lipīgai masai. Masu liek formā ar noņemamām malām un pieblietē.
FOTO: Publicitātes
Uzvāra pirmajai kārtai ķiršus ar saldinātāju, noliek lai atdziest. Nedaudz sablendē: es nesablendēju līdz galam, bet atstāju “pusveselas” ogas.
!!! Pirmajai sarkanajai kārtai izmanto pusi no norādītajām sastāvdaļām. Otrai kārtai - atlikušo pusi.
Ar aukstu ūdeni (~30 g) aplej želatīnu un uzbriedina ~5-10 minūtes.
Uzbriedināto želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa padzisušajos ķiršos. Ķiršus lej uz pamatnes un liek pirmo kārtu ledusskapī sastingt.
Gatavo balto kārtu: biezpiena krēmu samaisa ar kefīru, saldinātāju, vaniļu un kokosskaidiņām.
Uzbriedušo želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa biezpiena masā. Masu lej virsū sastingušai ķiršu kārtai un liek ledusskapī, lai sastingst.
Gatavo trešo ķiršu kārtu – identiski pirmajai. Liek kūciņu ledusskapī un ļauj sastingt.
Dekorē pēc savām vēlmēm un patikas!
FOTO: Publicitātes
Uzturvērtība visai kūkai (bez virsas “dekora” – ogām, 1964 gr) OB = 102,1 gr, OH = 365,8 gr, T = 77,7 gr, Kcal = 2572
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,2 gr
Oh = 18,6 gr
T = 4 gr
Kcal = 131