Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Ķiršu un Indijas riekstu deserts Latvijas krāsā

Foto: Publicitātes
Vegānisks deserts patriotiskā noskaņā.
Receptes un foto autore: Kristīne Bergfelde
Pagatavošana
110 min
1. Liek visas ķiršu (der gan svaigi, gan saldēti un atlaidināti) daļai paredzētās sastāvdaļas virtuves kombainā un blendē, līdz masa kļuvusi vienmērīga.
2. Sadala divās daļās un vienu no daļām liek karsēties uz lēnas uguns līdz parādās pirmie burbuļi. Pilda trauciņos un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, līdz paliek stingrs.
3. Sagatavo Indijas riekstu krēmu, liekot blenderī (iesaku izmantot maza izmēra blenderi) visas tam paredzētās sastāvdaļas un blendē, līdz krēmīgs.
!!! Riekstus uz nakti vai vismaz dažas stundas mērcē karstā ūdenī.
4. Liek karsēties uz lēnas uguns, līdz parādās pirmie burbuļi un pilda trauciņos virs pirmās ķiršu daļas. Liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, līdz paliek stingrs.⠀
5. Ņem otru ķiršu daļu, liek karsēties tāpat kā iepriekš un pilda virs Indijas riekstu krēma. Un liek atkal ledusskapī līdz kārta palikusi stingra.
Foto: Publicitātes
Uz augšu