Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ķiršu un Indijas riekstu deserts Latvijas krāsā

Ķiršu un Indijas riekstu deserts Latvijas krāsā

FOTO: Publicitātes

Vegānisks deserts patriotiskā noskaņā.
Receptes un foto autore: Kristīne Bergfelde
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Ķiršiem:
  • 400 g ķiršu
  • 1/2 citrona sula
  • 1/2 citronu mizas
  • 1 tējk. agara
  • Indijas riekstu krēmam:
  • 100 g indijas riekstu
  • 1/2 citrona sula
  • 1/2 citronu mizas
  • 3 ēd. k. kļavu sīrupa
  • 10 ēd. k. augu piena
  • 1/2 tējk. agara
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Liek visas ķiršu (der gan svaigi, gan saldēti un atlaidināti) daļai paredzētās sastāvdaļas virtuves kombainā un blendē, līdz masa kļuvusi vienmērīga.
  2. Sadala divās daļās un vienu no daļām liek karsēties uz lēnas uguns līdz parādās pirmie burbuļi. Pilda trauciņos un liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, līdz paliek stingrs.
  3. Sagatavo Indijas riekstu krēmu, liekot blenderī (iesaku izmantot maza izmēra blenderi) visas tam paredzētās sastāvdaļas un blendē, līdz krēmīgs.
    !!! Riekstus uz nakti vai vismaz dažas stundas mērcē karstā ūdenī.
  4. Liek karsēties uz lēnas uguns, līdz parādās pirmie burbuļi un pilda trauciņos virs pirmās ķiršu daļas. Liek ledusskapī uz apmēram pusstundu, līdz paliek stingrs.⠀
  5. Ņem otru ķiršu daļu, liek karsēties tāpat kā iepriekš un pilda virs Indijas riekstu krēma. Un liek atkal ledusskapī līdz kārta palikusi stingra.
    Ņem otru ķiršu daļu, liek karsēties tāpat kā ieprieks...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas